פברואר של אוכל ו-ויסקי אצל חיים כהן ביפו תל אביב
שף חיים כהן חזר מביקור במזקקת דיוארז ואברפלדי בסקוטלנד ומציג תפריט בהשראת המסורת הסקוטית וטעימות וויסקי
כל חודש פברואר תציע המסעדה תפריט טעימות וויסקי של המותגים דיוארז ואברפלדי וקוקטיילים שנרקחו במיוחד המבוססים על הוויסקי  לצד יומיים-  ראשון -שני (27-28/2) בהם ישלב כהן מנות "אורחות" בתפריט, המתאימות לצד כוס וויסקי, חורפיות ובקריצה לתרבות הגאלית: פילה בקר, בצלים צלויים, כבד אווז ורוטב פלפלת וויסקי  ולקינוח: סברינה בסירופ ויסקי - קרם פטיסייר, שנטי קרמל, טופי ויסקי דיוארז וגלידת קפה שחור.
יפו תל אביב

חדש // MOJOSAN - אסייאתית חדשה 
במתחם פיאנו בשכונת "עיר ימים" בנתניה פתחה קבוצת ״MOJO״ סניף ראשון של רשת הבת MOJOSAN. המקום יפעל בשיטת "מסעדה בשירות עצמי", לצד אנשי אירוח שיהיו בצידי החלל עמדות "קיוסק", להזמנה עצמית ולאיסוף טייק אווי.

התפריט יתבסס על מנות מוכרות וחדשות מהמהטבח האסייאתי: סושי בהגשה חדשה, לחמניות באן ממולאות, מנות ווק ודים סאם. כמו כן ניתן דגש בתפריט למבחר עשיר של מנות טבעוניות וצמחוניות, סלטים, ארוחות ילדים ועוד. קטגוריה שלמה תתמקד במוצר חדש, sushi-rap, שילוב בין בוריטו לטיני לסושי יפני העשוי מדף אורז, שכבת אורז דקה ובמילוי דגים טריים, בשר מקומי, ירקות ועשבי תיבול. לצד האוכל תהיה מחלקת שתיה גדולה במיוחד, שתכלול משקאות טפיוקה, קוקוס טרי, יינות, סאקה יפני, בירות תאילנדיות ומיצים טבעיים.

מוג'וסאן.  (צילום: שני בריל)
מוג'וסאן. (צילום: שני בריל)

מתחם פיאנו עיר ימים, נתניה, כשר,09-7415555
שעות פעילות: א-ה 11:30-23:00, שישי - 11:30-15:00, שבת - שעה אחרי צאת השבת - 23:00.

חדש // שרינג - מעדניית מאכלי השבת של שרי אנסקי
לאחר יותר מעשור לפתיחת 'שרי הרינג' בשוק הנמל בתל אביב, כוהנת האוכל שרי אנסקי, פותחת את מעדניית מאכלי השבת שלה. שרי אנסקי, הידועה בחיבתה וסקרנותה לאוכל יהודי מסורתי, מחזיקה בגאון עבר מרשים של התחקות אחר מקורות ושורשיו, את המאכלים הללו גוללה ושדרגה ואלו תורגמו לספריה בתחום האוכל.

התפריט החדש יכלול מעדנים יהודים קלאסיים הנעשים מידי שבוע בעבודת יד. בין המעדנים והדליקטסים: מגוון סלטים מבוססים הרינג כבוש, כבד קצוץ, סלט ביצים ועוד. בהמשך ישתלבו במעדנייה מגוון מאכלי שבת כמו: חמין, תבשילים ומרקים.

המעדנייה החדשה תהיה פתוחה מידי יום שישי משעות הבוקר ועד גמר המלאי, בשוק הנמל בחזית הדרומית.

שרינג של שרי אנסקי (צילום: שני בריל)
שרינג של שרי אנסקי (צילום: שני בריל)

חדש // שף גיא פרץ פותח את "סלון יווני" במלון ווסט אשדוד
השף גיא פרץ פותח מסעדה חדשה: "סלון יווני" – מסעדת בשרים שתתהדר בוויטרינת בשר שעושה כבוד לגידול מקומי ארץ-ישראלי מהצפון, לצד נתחים ייחודיים מרחבי העולם. בין המנות הבולטות, לצד מאזטים יווניים קלאסיים: טרטר בקר "איסטנבול" על קרח גרוס, סיגר מח עגל עם אריסה ולימונים כבושים, דולמדס – עלי גפן מגולגלים בעבודת יד, פאווה יוונית – קרם אפונה צהובה חם.

המסעדה תציע גם שלושה חדרי אירוח פרטיים. המוזיקה תנוע בין קלאסיקות יווניות ומודרניות לצד נגן בוזוקי.

"סלון יווני", כשר, מלון West אשדוד. שעות פעילות :א'-ה', 18:00-23:00.

השף גיא פרץ (צילום: יחצ)
השף גיא פרץ (צילום: יחצ)

סידרה מיוחדת ליקב בינימינה
לרגל חגיגות השבעים של יקב בנימינה, הוציא היקב, במהדורה מיוחדת, ארבע יינות חדשים מכרמים בהרי הגלבוע. 

בלנד אדום
-  בעל גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל, ארומות של דובדבן, שזיף, ציפורן ומרווה עם טאנינים רכים סיום ארוך ומענג.

שרדונה - תסיסה בחביות חדשות ומשומשות ותסיסה במיכל נירוסטה, יין מורכב שימשיך להתפתח, בעל צבע זהוב עמוק ועושר ארומטי, לצד טעמי פרי הדר ואפרסקים.

גרנאשה טינטוררה - התיישן בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי חדשות למשך 12 חודשים, בעל גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל, ארומות של פירות שחורים, פלפל שחור, וניל וסיומת ארוכה. 

רוסאן – מרסאן - לבן יבש אשר תסס במשך שבועיים במיכל נירוסטה. התיישן בחביות אלון צרפתי ואמריקאי כ-4 חודשים. הרוסאן מעניק גוף וטעמים של קליפת תפוז ובריוש, המרסאן מעניק רעננות וארומות של פירות קיץ וסיומת ארוכה ומענגת.

סידרת צוקים יקב בינימינה (צילום: יחצ)
סידרת צוקים יקב בינימינה (צילום: יחצ)

בוקר לבנוני על החוף
שף עלאא יעקובי משיק ב"אל טראס", מסעדת השף שיושבת על חוף הרצליה פיתוח, תפריט ארוחת בוקר לבנונית אותנטית. תפריט ארוחת הבוקר כולל סוגי ארוחות שונות ליחיד או לזוג וכן אפשרות להזמנת מגוון סלטים ערביים מקוריים. ארוחת הבוקר מוגשת בכל יום מהשעה 09:00-12:00, ובימי שבת בשעות 09:00-13:00. התפריט כולל מנות ביצים, גבינות, מנות ירקות ייחודיות, שתייה ועוד. 

״אל טראס״. רמת ים 50, הרצליה פיתוח, אל מול הים. 09-8781716 שעות הפעילות ארוחות בוקר 9:00-12:00, שבת 09:00-13:00. צהריים וערב 12:00–00:00.

ארוחת בוקר ב''אל טראס'', הרצליה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
ארוחת בוקר ב''אל טראס'', הרצליה (צילום: אנטולי מיכאלו)

שבוע המרק באשדוד
שבוע המרק באשדוד, בחסות החברה לתיירות אשדוד, חוזר לעיר ב-20-26 בפברואר עם 14 מסעדות אשר יוסיפו לתפריט שלהן מנת מרק מיוחדת, למשך שבוע במחיר של 10 שקלים בלבד, שהשף או הבעלים אוהבים במיוחד. כך שמאחורי כל מרק יהיה גם סיפור מעניין.

המרקים ימכרו במסעדות במהלך השבוע, המסעדות המשתתפות בפסטיבל: לוצ'נה, אוטוקו, פיתה בסטה, ברבריני, רוסקו, קפה שרון, פונצ', מפגש חברים, הבוכרי, סמוקאיט, מטלידה, נמסטה, בילי בוי ומירי קוקי.

להזמנת כרטיסים

פסטיבל סיפורי מרק באשדוד (צילום: Funia)
פסטיבל סיפורי מרק באשדוד (צילום: Funia)

תפריט ליקוט במסעדת ארמון סהרה
לרגל עונת הליקוט, שנמצאת כעת בשיאה, השף נשאת עבאס ממסעדת "ארמון סהרה" מזמין את הסועדים ליהנות ולהכיר את העולש, שומר הבר, העכוב, החוביזה ועוד.

בין המנות שיוגשו: לאפה תרד בטאבון – בצק ממולא תרד ובצל, פאתה חומוס על מצע של עולש בר, ריזוטו פריקי וחוביזה, חוביזה על מצע לבנה ושמן זית, מדפונה כבש על מצע של עכוב, קבאב טלה על מקל שומר בר ועוד.

מסעדת ארמון סהרה, כביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור.

השף נשאת מסעדת סהרה (צילום: שני בריל)
השף נשאת מסעדת סהרה (צילום: שני בריל)

מוזס מפורק 2022
רשת MOSES מרעננת את תפריט החורף לשנת 2022 ומצרפת מנות חדשות, בהן: קרפצ'יו חציל עם בייגל סומסום; סנדוויץ בשר מפורק; שניצל גדול במיוחד מצופה בפנקו וכמובן ההמבורגרים, בהם 'קליפורניקיישן' - בשר בקר, צ'וריסוס, פטריות צלויות עם תבלין ברביקיו, גווקאמולי, חסה, עגבנייה, חלפיניו, בצל סגול ורוטב הולי מוזס. ההמבורגר מוגש לצד תוספת צד - צ'יפס, פירה או אורז, וודג'ס, צ'יפס בטטה, הום פרייז או צלחת ירוקים.  

ניתן להשיג בכל מסעדות הרשת ברחבי הארץ. טלפון: 9449*, באתר ובאפליקציה www.mosesrest.co.il

סנדוויץ' בשר מפורק של מוזס (צילום: גיל אבירם)
סנדוויץ' בשר מפורק של מוזס (צילום: גיל אבירם)