עונת החורף מתחילה להתפוגג וגם האיומים על סופות וגשמים לא מצליחים להבהיל יותר.
מבחינתי מה שמסמן את עונת האביב הן ארוחות הצהריים שהמסעדות מתחילות להציע, הבראנצ'ים שמתחילים לצוץ כמו פטריות אחרי הגשם וכמויות האנשים שיושבים להם ברחובות על כוס יין באמצע היום.

הנה כמה המלצות לצהריים או בראנץ מושלמים שישכיחו ממכם כל בעיה, לפחות לשעה

אלנה| מלון נורמן
דניאל ועומר, שני השפים הצעירים שנכנסו למלון נורמן לפני כשנה מתחילים יותר ויותר להראות את היכולות הקולינריות שלהם, אם בהתחלה התפריט היה מאופק וקלאסי, תפריט הצהריים מתגלה כחגיגה של חומרי גלם עונתיים וטעמים נפלאים שגורם לארוחת הצהריים להיות מענגת ממש . 
מה אוכלים: התפריט הרגיל עדיין מוגש אבל כל יום מוגש גם תפריט ספיישלים מתחלף עם מנות נהדרות כגון: סלקים ולפתות אורגניים עם אשכולית ורוקט, פלמידה כבושה עם קרם פרש וחזרת, פסטת אורקייטה עם כדורוני דגים ושומר בבישול ארוך, פיצה דקיקה עם אנשובי ספרדי ועגבניות קונפי. 
בין המנות מהתפריט הרגיל שאסור לכם לפספס: קרודו הדרים, סלט בייבי ג'אם והשיפוד תמנון
להזמנות מלון נורמן

שיינע | דגים ופירות ים
יש משהו בשיינע שהופך את חווית האכילה לשיקית ומשובחת כאילו ישבתי עכשיו בבאסקים בספרד. איכות המוצרים, ההנגשה של פירות ים והאיכות הביצוע של אסף גבאי כל כך גבוהים שכל ביס פשוט עובד נהדר. 
עכשיו שהם חידשו תפריט צהריים זה מבחינתי תירוץ נהדר ללכת באמצע היום להמבורגר שרימפס המופלא או סתם לצי'פס ומולים.
מה אוכלים: בין המנות: שניצל דג עם ריבת פטל ופירה תפוחי אדמה, פסטה חלמונים רחבה הנעשית במקום עם פטריות ירדן ומוצרלה, נתח קצבים ברוטב יין ופירה , טרטר פלמידה לבנה עם אספרגוס, אננס ובזיליקום. לתפריט צהריים החדש נוספו גם קוקטיילים, בהם: ג'ין טוניק, אפרול שפריץ ונגרוני.
במסגרת  העסקיות ניתן להזמין במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה מהתפריט. 
להזמנות אחד העם תל אביב

שיינע (צילום: אפיק גבאי)שיינע (צילום: אפיק גבאי)

האקסלוסיבית | מסעדת a
האם הגיעה הישועה למציאת שולחן במסעדת a הבלתי מושגת של יובל נריה? יש מצב שכן עכשיו שהמסעדה הפופולארית פותחת את דלתותיה לצהריים בימי שני-חמישי 12:30-15:00.
מה אוכלים: התפריט לא משתנה, ספיישלים אולי יהיו אבל בעיקר זה נותן לכם את האופציה לזכות בשולחן ולטעום את התפריט המדובר.
בין המנות: פורל באש ברוטב של אצות קומבו עם בצל ירוק, אורז סושי פריך ושמן צ'ילי ; "ספגטי" טונה נאה עם פונזו, חמאה חומה, קוג'י אורז ושיסו אדום מוחמץ; טטאקי של שייטל מיושן בקוג'י עם גארום טלה שישיטו צלוי, צנובר מקורמל, קרם ווסאבי ואורז סושי פריך
כמו כן יינתן 20% הנחה על תפריטי היין, סאקה וקוקטייל
להזמנות: 074-758-8818

טרטר דג. מסעדת A (צילום: אסנת גואטה)טרטר דג. מסעדת A (צילום: אסנת גואטה)

בראנץ

על קו איטליה | צ'נה
מסעדת צ'נה של השף תומר אגאי במלון בראון תיאודור החלה להגיש לאחרונה ארוחות בראנץ', בהשראת דרום איטליה, סרדיניה, תוניסיה וכמובן ישראל.
הבראנץ' משלב מנות קטנות, פיצות ומאפים מהטאבון לצד מנות עיקריות וכמובן קוקטיילים של המיקסולוגית נועם שרת.
מה אוכלים:  סלט סלקים צלויים עם ג'יבנה שרופה; ירוקים צלויים עם יוגורט; קרודו של דג לבן מהים התיכון; טרטר פיאמונטזי מפילה בקר; ברוסקטה אבוקדו; פפרדלה ראגו שרי; ברוסקטת סטייק סינטה; שיפוד דג ים צלוי עם פרי
מתי:  בכל שישי-שבת, בין 12:00 ל-16:00.
להזמנות: הרצל 10, 03-7660504, לא כשר

צ'נה בראנץ (צילום: אסף קרלה)צ'נה בראנץ (צילום: אסף קרלה)

ממעמקי הים |שאראק
אחת המסעדות הנחבאות והמפתיעות היא מסעדת הדגים ופירות הים- שאראק בבן יהודה. הבראנץ' החדש שלהם הוא סיבה נהדרת להכיר אותם יותר
מה אוכלים: קונפי דג טרי על בריוש קריספי עם רוטב ברנייז וביצה עלומה; ברוסקטה אורטיז עם איולי חזרת, סטייק כרוב עם קריספי סקין וחמאה חומה; בורקס סרטנים פריך; אויסטרים ועוד. כל המנות מוגשות לצד לחם ומטבלים, פתיחים עונתיים וסלטים רעננים.
מתי: בימי שישי ושבת .
להזמנות בן יהודה 120, תל אביב, 03-6307070, לא כשר

טונה אדומה וסלט בורגול שמעיף את החך. שאראק (צילום: איתן וכסמן)טונה אדומה וסלט בורגול שמעיף את החך. שאראק (צילום: איתן וכסמן)

עם הנוף לים | חצר גולדמן
במסעדת חצר גולדמן על הגבול שבין יפו לתל אביב ואל מול הנוף המושלם של הים השיקו החודש בראנץ' זוגי  בשתי אופציות: אופציה ראשונה היא חמש מנות פתיחה המוגשות לזוג (עם ריפיל) וללא מנה עיקרית במחיר של 115 שקלים לאדם. האופציה השנייה היא חמש מנות פתיחה שמוגשות לזוג (עם ריפיל) יחד עם מנה עיקרית לכל סועד בעלות של 150 שקלים לסועד
מה אוכלים: צזיקי, חציל שרוף, קוסקוס, כרובית, סביצ'ה, תמנון בגריל, קבב לוקוס, קלמארי מטוגן ועוד.
להזמנות: נחום גולדמן 6, תל אביב יפו, 03-6822111, לא כשר
 

חצר גולדמן (צילום: באדיבות הלקוח)חצר גולדמן (צילום: באדיבות הלקוח)

גורמה כשר | ספרה רחובות
מסעדת הגורמה הכשרה של שף בני מדר- ספרה שנפתחה לפני מס' חודשים, מרחיבה את שעות הפעילות גם לארוחות צהריים, בין השעות 12:00-15:30
מה אוכלים: פסטה פוטנסקה עגבניות, קלמטה, צלפים, שום, שמן זית וציר ירקות; סיגר בשר עלי בוריק במילוי שפונדרה, שומן בקר אריסה שום ופפריקה מתוקה ; שווארמה דג ים על הפלאנצ'ה, תרד טורקי, בצל שרוף וטחינה הר ברכה ; חזה עוף סוויד Cמרינדה מרוקאית על מצע מנגולד,
סלרי וגרגרי חומוס ספרדי ועוד.
להזמנות

מנות השף של מסעדת ''ספרה'' בראשותו של שף בני מדר (צילום: שרית גופן)מנות השף של מסעדת ''ספרה'' בראשותו של שף בני מדר (צילום: שרית גופן)