על גגות נתניה | השף אביב משה חוזר עם מסעדת גג חדשה וכשרה
שילוב כוחות מסקרן בין השף אביב משה למסעדן איציק רוסו הוליד את Maree - מסעדת רופטופ יוקרתית כשרה, על גג מלון Vert השוכן על קו החוף בעיר ימים שבנתניה. Maree ("גאות", בצרפתית) תציע חוויית בילוי לצד קולינריה גבוהה ונוף פנורמי עוצר נשימה עם עיצוב עשיר הקורץ למוטיבים ימיים שונים בהשראת הנוף הניבט מכל עבר. 

בין המנות שיצר אביב משה:  קרפצי׳ו טונה, חרדל אמרנה, סורבה חרדל ושומשום קלוי 72 ₪ | טרטר טונה – ברוסקטה על פחמים, ביצה רכה, טחינה,קרם שקדים ושמיר, סקורדיליה 72 ₪ | סשימי דג ים, ויניגרט מטבוחה, סשימי חציל, זיתי טאסוס, קריספי קינואה, בצל כבוש וטוויל אלמוגים 68 ₪ | כבד אווז, פופקוצ׳אי וקרמבל לימון 98 ₪ | פילה לברק, ניוקי, ראגו פטריות, קציפת פורצ׳יני, קראנצ׳ עגבניות  138 ₪ | סוכריות בטטה, קרם שומר הדרים, שמן זית, זיתי טאסוס, פלפל שאטה, אפונה עדינה וקראמבל זעתר 78 ₪.
מלון LAGOON VERT נתניה, קומה 15, 09-7410909 

השף אביב משה (צילום: אמיר מנחם)
השף אביב משה (צילום: אמיר מנחם)

בנגקוק פינת לילינבלום | אסייאתית רחוב חדשה לשף מידד סטיבנסקי
אחרי עשור של הרפתקאות קולינריות בתאילנד, פותח השף מידד סטבינסקי ברחוב לילנבלום בתל אביב, מסעדת רחוב איסאנית בשם - אהן טאי עם דגש על המטבח האיסאני (צפון מזרח תאילנד) ומנות הגריל האיסאני המסורתי.

אצל סטיבנסקי תמצאו מנות לא שגרתיות מתאילנד כגון סלטי סום טאם לא רק עם פפאיה אלא על בסיס מלפפונים, עגבניות ושעועית ופאלה, עדיין עם אותה חריפות לימונית ממכרת. לצד זה תמצאו עור פריך של עוף שטובלים ברוטב של הסום טאם, טרטר בקר פיקנטי חתוך גס, נתחי בקר מומלחים ומיובשים שמקבלים טיגון והופכים לנישנוש אולטימטיבי. לעיקריות תוכלו ליהנות ממנות גריל שניצלו ארוכות ואף עברו במעשנה כגון ירך של עוף, כנץ של דג, פירות ים צלויים. בתפריט יש גם מרקים גדולים המיועדים לכמה אנשים וכמובן מנות קארי עשירות ומנחמות במיוחד, שמידד מכין בעצמו, עשירות ומנחמות במיוחד.
בהחלט המלצה חמה
אהן תאי, לילנבלום 21, הזמנות דרך אונטופו, טלפון: 0585521215

טאטאקי איסאני במסעדת האן תאי (צילום: יעל יצחקי)
טאטאקי איסאני במסעדת האן תאי (צילום: יעל יצחקי)

תפריט ארוחות בוקר חדש במלון המלך דוד הירושלמי
מלון המלך דוד ירושלים המיתולוגי פותח את שעריו ומשיק תפריט חדש של ארוחת בוקר ירושלמית במסעדת 'קינגס גארדן' הפתוחה לקהל הרחב בהובלת שף המלון, רועי ענתבי.

ארוחת הבוקר כוללת מנה עיקרית לבחירה, לחמים ומאזטים משתנים מידי יום המוגשים לשולחן כגון: סלט טאבולה, סלט ירקות, איקרה, לאבנה, סלמון מעושן, חלבה, סלט פלפלים ומשמשים. בין המנות: עיג'ה קישואים ופטה, עיג'ה אנשובי ותפוח אדמה ועיג'ה עשבים, בורקס טולום תרד טורקי וחלמון נא, פיתה זעתר גבינת חלומי וביצת עין, חומוס מסבחה/ פלאפל / פאטה, שקשוקה קלאסית / המאירי / חציל.
ארוחת הבוקר הירושלמית בקינגס גארדן פתוחה לקהל הרחב בימים א'-ו', בין השעות: 07:00-10:30, כשמחיר הארוחה הינו 180 ₪ לאדם
לינק להזמנות דרך אתר Tabit

ארוחת הבוקר מלון המלך דוד (צילום: גלי איתן)
ארוחת הבוקר מלון המלך דוד (צילום: גלי איתן)

תפריט חדש בבר איטליה
בימים אלו משיק שחר ברנע השף של בר איטליה תפריט חדש לצד מנות הדגל האהובות של המסעדה. בין המנות החדשות: שרימפס וקלמרי קרם פלפלים, שמן בזיליקום, בצל ירוק, קריספי בטטה וליים  69 ₪ ; ברוסקטה טרטר בקר פילה בקר, צלפים, בצלי שאלוט, כוסברה, צ'ילי ואיולי כמהין 68 ₪ ; סלט שומר גרני סמית', סלרי, דובדבנים מיובשים, פקאן, רוקולה, בלסמי לבן ושמת זית 54 ₪ ; פיצה רומנו מוצרלה, עגבניות, ארטישוק, בצל סגול, זיתי קלמטה, אורגנו וגבינת צאן 74 ₪ ; פיצה בופלינה עגבניות, מוצרלה בופאלו, שום ואורגנו 64 ₪ ; טורטליני אסאדו בבישול ארוך, חמאה, פטריות, דמי גלאס, ערמונים ופרמז'ן 88 ₪ ועוד.

בר איטליה (צילום: גל זהבי)
בר איטליה (צילום: גל זהבי)

מסעדת "אמא" המיתולוגית פותחת מסעדה חדשה
40 שנים מאז נפתחה מסעדת אמא ברחוב אגריפס הירושלמי, בואכה שוק מחנה יהודה, מתרחבת המשפחה עם התבשילים והמאכלים המסורתיים של אמא מרים בנימין, ופותחת מסעדה חדשה בקריית ענבים שבמטה יהודה.

בין המנות שיוגשו במקום החדש: קובה חאלב – תערובת של בשר וצנוברים במעטפת אורז פריך , עלי גפן שגולגלו ובושלו עם לימון טרי ורכז רימונים , קובה חמוסטא – מרק חמצמץ עם קובה ממולא בסִיסקֵה, בשר בבישול ארוך, שנעטפו בסולת וג'ריש, לצד מגוון סלטים שנעשים מדי יום בעבודת יד דוגמת סלט טאבולה, חצילים, מטבוחה, חריף אדום ועוד ותבשילי הקדירה של המשפחה הירושלמית.
פארק כרמים, קרית ענבים, 02-6631633

מסעדת אמא (צילום: סיוון שוב-עמי)
מסעדת אמא (צילום: סיוון שוב-עמי)

רשת MOSES SHOP  גדלה, מרחיבה את התפריט ומהדקת את קטגוריית הקינוחים 
Moses Shop - הבת הצעירה והמגניבה של מוזס שהופכת להיות יותר ויותר מצליחה, הושקה לפני כשנה ומונה 9 סניפים כבר ולא מפסיקה להפתיע ולהתחדש עם מנות וקינוחים חדשים. חלק מהמנות: chicken sunrise - קריספי צ'יקן  מדהים בלחמניה רכה, חסה אייסברג, בצל סגול, מלפפון חמוץ, עגבנייה, מיונז ורוטב סודי- ביס שאסור לכם לפספס / סלט סלק - מנה מפציעה וצבעונית שכוללת מיקס עלים ירוקים, סלקים, פתיתי פרמז'ן, ג'עלה קראנצ'ית ורוטב ויניגרט בלסמי. (בסניפים הכשרים- מוגש עם פתיתי פרמז'ן טבעוני).

בנוסף, לקטגוריית הקינוחים הצטרפה סדרת lama lo - עוגות חדשות בטעמים מושחתים: שוקולד ברולה, תות מסקרפונה, שוקו חלבה, לימונענע קראמבל. לרשת יש גם סניפים כשרים שאין בהם חלב.
להזמנות: 9904*, https://moses-shop.com/ >>>

מוזס שופ (צילום: גיל אבירם)
מוזס שופ (צילום: גיל אבירם)

רשת הפיצריות פאפא ג'ונס משיקה את "הילדים של פאפא"
הילדים מקבלים בפאפא ג'ונס תפריט שכולו שלהם, בלי לחלוק עם המבוגרים! ארוחת הילדים תכלול פיצה אישית ומנה נלוות לבחירה: נגיסי תירס / טבעות בצל / אצבעות מוצרלה / כדורי פירה + רוטב לבחירה + הפתעה, והכל במארז מיוחד עם פעילות חווייתית. לכבוד ההשקה, כל מי שיזמין את ארוחת "הילדים של פאפא" בחודש מרץ יהנה מחודש מתנה בערוץ BIGI, ויוכל להשתתף בפעילות ולזכות בכרטיס כניסה לגמר של ששטוס 2022.
הילדים שלנו קיבלו פיצה מפנקת ונגיסי תירס וממש נהנו , בעוד אנחנו נהננו מזה שהם אוכלים כמו שצריך. כולם יוצאים מורווחים!
להזמנות 6699 * /  www.papajohns.co.il

ארוחת-ילדים-של-פאפא (צילום: אמיר מנחם)
ארוחת-ילדים-של-פאפא (צילום: אמיר מנחם)

פיצה פורטו חוגגת 5 שנים עם תפריט זוגי מיוחד
לרגל חגיגות החמש שיערכו בשבוע של 27-31/3 יוצע בכל מסעדות הקבוצה תפריט איטלקי זוגי שיכלול 2 מנות ראשונות לבחירה מהתפריט: 2 מנות ראשונות, 2 מנות עיקריות או פיצות לבחירה, 2 כוסות יין הבית או בירה לבחירה (יין אדום/לבן/רוזה) וקינוח זוגי.
העלות: 300 ₪ בלבד לזוג.
לפרטים וסניפים

חודש הרביולי ברשת ג'ויה
רשת ג'ויה האיטלקית מציגה מגוון מנות רחב של רביולי וטורטליני לכבוד יום הרביולי הבינלאומי (20/3)  עם מוצרי גלם שהובאו במיוחד מאיטליה ומוצגים בשילובים מפתיעים המתאימים לחיך הישראלי.

בין המנות: רביולי ארטישוק ירושלמי – שום, יין לבן, פטריות, שמנת, כמהין, ערמונים, אספרגוס ופרמג'ן / רביולי בטטה וריקוטה – חמאה, שום, שמנת, אורגנו וסוכריות שרי / טורטליני ריקוטה ופרמג'ן  /טורטליני ערמונים / טורטליני כמהין וריקוטה ועוד
את כל התפריטים ניתן לראות באתר הרשת www.joya.co.il

רביולי בג'ויה (צילום: יחצ)
רביולי בג'ויה (צילום: יחצ)

חדש על המדף // אורביט משיקה ועם טרופי רענן
סדרת 'אורביט ריפרשרס' החדשנית, ממשיכה להתרחב ומשיקה טעם חדש וייחודי - 'אורביט ריפרשרס טרופי', עם קריסטלים השומרים על רעננות ממושכת. המסטיק החדש מעניק חוויה מרעננת המשלבת בין המוצר המוכר והאהוב בעל המרקם החדשני, לטעם טרופי חדש שנותן תחושה של חופשת קיץ אקזוטית.

המסטיק הטרופי משתייך לסדרת המסטיקים 'אורביט ריפרשרס', ((Orbit Refreshers המשדרגת את חוויית הלעיסה מ-Fresh ל-Refresh, כלומר מספקת רעננות המתחדשת במהלך כל הלעיסה ונשמרת לאורך זמן. המסטיקים בעלי מרקם רך ועסיסי יותר, מכילים קריסטלים המתמוססים במהירות בפה, ושומרים על רעננות מתפרצת לחוויית לעיסה חדשה ומפתיעה.
מחיר: 12.7 שקלים

אורביט טרופי (צילום: יחצ חול)
אורביט טרופי (צילום: יחצ חול)