מגעיל וביזארי או טעים ועתידני? מעדנייה ישראלית החלה לשווק מוצר שנוי במחלוקת

המוצר הזה עשיר בסיבים תזונתיים, מלא בחלבון, שומר על איכות הסביבה ולא מצריך כלל שימוש במים בגידולו. נשמע כמו המאכל המושלם לא? אז חכו שתגלו במה מדובר

שי רגב צילום: אור גפן
חגבים הם העתיד של תעשיית הפודטק
חגבים הם העתיד של תעשיית הפודטק | צילום: דור כהן

דור כהן, אחד משני השותפים שהקימו את מעדניית הבוטיק, סיפר בשיחה עם מעריב כיצד עלה הרעיון ומה צופן העתיד. "היינו בכנס פוד-טק ונתקלנו באדם שמגדל חגבים. כשהבנו מה שהיתרונות של החגבים החלטנו לקחת את זה צעד קדימה", סיפר כהן. לדבריו, החגב מכיל 72 חלבון, הוא עשיר בסיבים תזונתיים (פי 10 מאורז מלא לצורך ההשוואה) וטוב למערכת העיכול. אם כל אלו מספיקים, כדאי שתדעו שהחגבים של "המזווה" אפילו כשרים בהשגחת הרב משה טל לנדאו.

בנוסף, השימוש בחגבים תורם גם לסביבה כיוון שלא מצריך מים או חממה, כמו גם שיפחית את כמות החגבים בדרום המפריעים לגידולים חקלאיים אחרים להתקיים. החגב אמנם לא טבעוני, אך מתאים לכל מי שמעוניין להעשיר את גופו בערכים תזונתיים מין הטבע החי. דוגמה שנתן כהן במהלך הריאיון הייתה על נקניקיות: "המטרה שלנו היא להוריד את רמת הבשר בנקניקייה, כך שהיא תכיל 85% בשר וכ-15% חגבים כך שהחלבון מהחרק יהיה בריא, שלא כמו חלבון צמחי העשוי מסויה".

כמו כן, כיום על המדפים של "המזווה" מוצע למכירה החגב המיובש בטעמו הטבעי (על אף שנכון לזמן כתיבת שורות אלו גם המוצר הזה סולד אאוט). עם מבט קדימה היזמים הנלהבים מתכננים להתרחב ולייצר עוד שני טעמים – חריף ואוממי, קמח חגבים, שייק חגבים עשיר בחלבון ואפילו סוכריות גומי עם 20% מהחרק. "העתיד הוא מטורף, מרגיש כמו מדע בדיוני", אמר כהן בהתרגשות.

אם אמנם "המזווה" נמצא רק בתחילת הדרך בכל הקשור בתעשיית הפוד-טק, אך נראה שמכאן רק ילכו ויעלו את המודעות בתחום המזון הבריא והאקולוגי. ואתם? כדאי לא תמהרו להיות שיפוטיים. בכל העולם כבר אוכלים את היצור החי על כל צורותיו, והגיע הזמן שגם מדינה מפותחת כמו שלנו תצטרף.

תגיות:
פרדס חנה כרכור
/
מעדניה
/
פודטק
/
חגבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף