יום העצמאות נחשב לחג המנגל ו"על האש" וסביב אירועי החג עולים הביקושים למוצרי בשר מהחי ובשנים האחרונות – גם לתחליפי בשר מהצומח. בשנים האחרונות מתחולל שינוי נרחב ומשמעותי בתחום צריכת הבשר מהצומח. מעבר לפן הבריאותי שבצמצום תזונה מהחי, יותר ויותר צרכנים מחפשים אלטרנטיבות המאפשרות לשמור בצורה טובה יותר גם על הסביבה ולצרוך מוצרים נגישים איכותיים, מובילים, בעלי טכנולוגיה מתקדמת.

כמיליון איש (21%) מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, בגיל 49-40 או 29-18, אקדמאים ונשים אלו הם "קהיליית מפחיתני הבשר", הם לא צמחונים או טבעונים אך נוהגים לאכול תחליפי בשר לפחות פעם אחת בחודש. 

מסקר חדש שנערך על-ידי מכון המחקר "רושינק" עבור חברת ביונדמיט Beyond meat במיוחד לקראת יום העצמאות ה-74 של מדינת ישראל, עולים נתונים מעניינים לגבי העדפות צריכת תחליפי הבשר במיוחד לקראת "חג המנגל". 

שני שליש (67%) מהישראלים ירצו להתנסות בתחליפי בשר מהצומח ביום העצמאות הקרוב. כשנשאלו האם יתנסו במידה ויציעו להם, בבשר מהצומח מי שהיו מוכנים להתנסות יותר היו:  72% מהחילונים, 73% מהנשים, 74% מגילאי 50+ , 74% מהאקדמאים ו- 75% מבעלי הכנסה מעל הממוצע. 
 
ומה לגבי העדפות האורחים?
רק 15% מהישראלים שמארחים "על האש" בחג יבררו את העדפת האורחים לבשר מהצומח על פני בשר רגיל.כשנשאלה השאלה לגבי העדפות האורחים, והאם המארחים טורחים לברר עם האורחים שלהם אם הם מעדיפים בשר מהצומח על פני בשר רגיל רק 15% מכלל הנשאלים ענו כי הם מבררים עם האורחים. מתוך העונים בחיוב 20% מנשים, 20% מהחילונים ו- 18% בעלי הכנסה מתחת לממוצע. 

מהן הסיבות העיקריות לצמצום\הפחתת אכילת בשר מהחי? 
כשנשאלה השאלה מה גורם לך לצמצם את אכילת הבשר הרגיל, שתי הסיבות העיקריות שעלו הן: דאגה לאיכות הסביבה ולבעלי החיים (51%)  וסיבות בריאותיות (43%).  

הנתונים מסקר אינטרנטי בקרב 512 משיבים שבוצע באמצעות "רושינק" בית למחקרי שווקים 
מדגם אקראי ומייצג של יהודים דוברי עברית בגילאי 64-18