מדי שנה ב-28 במאי חל יום ההמבורגר הבינלאומי, שהפך בעשורים האחרונים למאכל הנפוץ ביותר בישראל. כדי לציין את היום שחוגג את הקציצה האהובה, אנשי הקולינריה של רשת BBB סיפקו עבורנו כמה עובדות שוודאי לא ידעתם על המאכל העסיסי:

  • ההמבורגר הומצא בעיר המבורגר שבגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבב בשר טחון עם ביצת עין.
  • מסעדות ההמבורגרים בארץ מהוות 12% משוק המסעדות בישראל.
  • ענף ההמבורגרים מגלגל בישראל על פי ההערכות, כ- 2-2.5 מיליארד שקל, עם יותר מ-600 עסקים הפועלים בתחום.
  • ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ- 200 גרם.
  • ההמבורגר הראשון נמכר בארה”ב בשנת 1921 במסעדה שבקנזאס.
  • הכריך הפופולארי בעולם: כ-60 אחוז מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם הם המבורגרים, ובארצות הברית מדובר על כ-70 אחוז.
  • בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.

סיזר בורגר BBB (צילום: גיל אבירם)
סיזר בורגר BBB (צילום: גיל אבירם)

"הבסיס של קציצת ההמבורגר החלה דרכה בגרמנייה כבשר בקר טרי ואיכותי, ללא תיבול, הנקצץ גס ומוגש בין שתי פרוסות לחמניה, עם ירקות ורטבים. כיום, ההמבורגר האידיאלי מורכב מתערובת של שלושה נתחים שונים, הנותנים ביחד את התוצר הסופי המענג. הכי חשוב למי שמגיע או מכין המבורגר להשתמש אך ורק בבשר טרי איכותי - כל הרעיון בהמבורגר הוא הטריות".

ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח - כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצימחונים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו’.