"הבסיס של קציצת ההמבורגר החלה דרכה בגרמנייה כבשר בקר טרי ואיכותי, ללא תיבול, הנקצץ גס ומוגש בין שתי פרוסות לחמניה, עם ירקות ורטבים. כיום, ההמבורגר האידיאלי מורכב מתערובת של שלושה נתחים שונים, הנותנים ביחד את התוצר הסופי המענג. הכי חשוב למי שמגיע או מכין המבורגר להשתמש אך ורק בבשר טרי איכותי - כל הרעיון בהמבורגר הוא הטריות".
ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח - כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצימחונים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו’.