ההמבורגר האהוב על הישראלים וכמה הענף מגלגל: כל מה שלא ידעתם על המאכל הנפוץ

המבורגר הוא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בישראל, על כל סוגיו. לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי, רשת BBB סיפקה עבורנו כמה עובדות מעניינות על הקציצה העסיסית והאהובה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ההמבורגרים החדשים והמיוחדים של רשת BBB
ההמבורגרים החדשים והמיוחדים של רשת BBB | צילום: גיל אבירם
2
גלריה
סיזר בורגר BBB
סיזר בורגר BBB | צילום: גיל אבירם

"הבסיס של קציצת ההמבורגר החלה דרכה בגרמנייה כבשר בקר טרי ואיכותי, ללא תיבול, הנקצץ גס ומוגש בין שתי פרוסות לחמניה, עם ירקות ורטבים. כיום, ההמבורגר האידיאלי מורכב מתערובת של שלושה נתחים שונים, הנותנים ביחד את התוצר הסופי המענג. הכי חשוב למי שמגיע או מכין המבורגר להשתמש אך ורק בבשר טרי איכותי - כל הרעיון בהמבורגר הוא הטריות".

ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח - כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצימחונים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו’.

תגיות:
המבורגר
/
BBB
/
יום בינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף