היא נשאלה על ידו למען חברו הסובל מבעיות לחץ דם, האם ניתן להפריד בתהליך כזה או אחר מלח ושמן מהמוצר הגולמי שלו. "העניין של ההפרדה של מלח ממוצריו לא כל כך אפשרית, אפשר פשוט לבחור במוצרים עם פחות מלחץ", ענתה לו רוזמן.
אז מה כדאי לעשות במצב שכזה? רוזמן הסבירה כי האופציה המועדפת היא להימנע מראש ממוצרים עתירי נתרן ושומן ולבחור במוצרים אחרים: "עזוב, שיוריד את הדברים האלה, אלו דברים שהוא צריך להימנע מהם לגמרי. חמוצים, זיתים, גבינות בולגריות, רוטב סויה, דבר ראשון אלה, אחר כך רטבים קנויים. שימורים אני לא יכולה להתייחס לכולם כמקשה אחת. אין לעשות זיתים בלי מלח, זה לא עובד. זה תהליך של כבישה שמבוצע רק בגלל המלח, בגלל החיידקים".
המאזין ניסה לבדוק האם בכל זאת ניתן להפריד בדרך כלשהי מלח מהמוצר הגולמי, ורוזמן נשארה בדעתה והסבירה: " אתה יכול להפחית, אבל זה עדיין ייצא הרבה מדי ואני לא יודעת כמה טוב זה ייצא", מעדיפה שהוא ימנע מזה".