מסעדות תיירים הן לרוב שם קוד למקומות שמהם שומר נפשו ירחק. לרוב הן צופות אל הים, ובכניסתן מוצבת מארחת יפהפייה, תפריט בידיה, ותפקידה לשכנע עוברים ושבים להיכנס בשעריה.
"MENA", הירקון 88 תל אביב, 03-6736136
קציצת סופרנו (בתמונה) מכילה 230 גרם בשר בקר, פופס קראנץ' במילוי תפוח אדמה, רוטב צ'דר ובצל ירוק; אסקובר זוכה ל־230 גרם בשר בקר, שומן כבש ופלפלים מקסיקניים טחונים, עם פורטובלו ביין לבן וחמאה, גבינת רוקפור וטוויל פרמזן; קציצת קפונה כוללת 230 גרם בשר בקר, שומן כבש, גבינה ועשבי תיבול, עם – שימו לב - שעועית פריחולס, איולי צ'יפוטלה, טורטייה מטוגנת במילוי צ'דר ופירורי נאצ'וס; ובאגסי - 230 גרם בשר בקר, שומן כבש ותערובת תבלינים ארומטית, רוטב עגבניות בחמאה מזוקקת, קרעי לחם שרופים, ירקות בגריל ויוגורט.
"הגראז'", ראול ולנברג 24 תל אביב; הרצל 151 ראשון לציון; 03-6499600