ריקוד ה"טעים לי": ביקרנו במסעדה שמרכזת את כל מה שטעים בביס אחד, עכשיו תורכם

מכירים את זה שאתם נכנסים לפייסבוק או לאינסטגרם, גוללים בדף הבית ומריירים על מנה מושחתת מלאה בשר עסיסי, גבינה מותכת ולחמנייה רכה? אז יש לכם הזדמנות לטעום אחת כזו, אבל ממש טובה

שי רגב צילום: אור גפן
תראו את כל הגבינה הזאת ותגידו לי שאתם לא נמסים יחד איתה
תראו את כל הגבינה הזאת ותגידו לי שאתם לא נמסים יחד איתה | צילום: גיל אבירם
4
גלריה

החלקה הצהובה ברחוב אבן גבירול בעיר, המכונה גם "מלט רום", היא אימפריה צנועה של אוכל טעים, מושחת ומלכלך. זה שיגרום לכם להתעלם מהגבינה שנוזלת בצד השפתיים כמו טחינה על שווארמה טובה, או סתם יזיז לכם את הגוף במעין ריקוד "טעים לי" קטן שמבשר על חגיגה בפה.

מסעדת "מלט רום" של שף לירוי קפוזה, היא ממש לא מה שאתם מדמיינים, אבל בדיוק מה שהייתם רוצים לדמיין ולא העזתם. התפריט בה בנוי מגבינה סקסית שנוזלת מכל עבר, בשר ישראלי איכותי ושתי לחמניות שעוטפות ברכות את כל הטוב הזה. ואפשר גם יותר.

אז אחרי ההקדמה הלא מאוד קצרה, שפשוט נשפכה מתוכי כמחווה לאוכל הטעים שעדיין מרפד לי את הבטן, בואו ניגש ישר ולעניין.

המנה הראשונה שטעמתי הייתה הטובה ביותר, טוב אולי לא, אבל זה רק כי ממש קשה להחליט. אני עומדת לתאר פה משהו מוגזם, אז תתכוננו. לחמניות עננים רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, המשוחות בתערובת רוזמרין ונאפות לפני הגשה. רגע, חשבתם שאני מתארת מנה של לחם? תחשבו שוב. בין שתי הלחמניות נח לו אסאדו מפורק מבושל ברוטב שירד מגן עדן, על איולי הבית עם תערובת של לא פחות משלושה סוגי גבינות נמסות ומותכות. קחו תמונה להמחשה:

לחמניות עננים עם אסאדו מפורק ושלושה סוגי גבינות
לחמניות עננים עם אסאדו מפורק ושלושה סוגי גבינות | צילום: גיל אבירם

עכשיו כשבלוטות הטעם שלכם כבר החלו לעבוד, תנו לי לספר לכם שמדובר במנה שהיא לא פחות ממדויקת. זה אמנם נשמע לגמרי יותר מדי אך השילוב המוגזם גרם לביס להיות כל כך טעים, עד כדי כך שלא באמת הצלחתי להפסיק, אפילו שממש רציתי – פשוט כי עוד מנות שוות מחכות להזדחל לי לקיבה.

הצ'יפס של ה"מלט רום" הוא מנה מיוחדת בפני עצמה, שמגיע אקסטרה קריספי ומעליו מק אנד צ'יז עם תערובת נתחי בקר וקורנביף צרובים. לא הספיק לכם? קחו גם פרמז'ן מלמעלה. מצד אחד, יש מי שינסה לבאס ויספר לנו ש"מדובר באוכל משמין ומוגזם שמאבד מהטעם", אבל בואו חבר'ה, אתם באמת יכולים לתאר לעצמכם שזה לא טעים? תעשו לי טובה. איך אפשר לטעות בשילוש הקדוש של צ'יפס-מק אנד צ'יז-בשר? אני אענה, אי אפשר.

השילוש הקדוש
השילוש הקדוש | צילום: גיל אבירם

הרעיון של לירוי שעמד מאחורי ההמבורגר הזה הוא זיקוק הטעמים הקיצוניים של הגבינה והבשר בין שתי לחמניות חלה, כך ששום דבר אחר לא יהרוס את הטעם. אווירה של "כל המוסיף גורע". הבשר היה באמת אחת העסיסיים שאכלתי בחיי והגבינה רק ליטפה אותו בעדינות. (אני המושחתת זילפתי גם עוד גבינה מלמעלה, אבל זה לבחירתכם).

ככה בדיוק, לא ימינה לא שמאלה
ככה בדיוק, לא ימינה לא שמאלה | צילום: גיל אבירם

אמנם מדובר בקינוח פשוט למדי, אך שלא יהיה לכם ספק שמדובר בסיום מושלם לארוחה. בכל יום או מקום אחר בוודאי הייתי מעדיפה קינוח פירותי וקליל שירגיע את הבטן, אבל בווייב השחיתות של המקום, אין ספק שזו הבחירה הנכונה.

עכשיו תראו, אם הצלחתי לדגדג לכם אפילו קצת את בלוטות הטעם, תעזבו כל מה שאתם עושים ורוצו לנסות את המקום הכי מושחת שהיינו בו. זה שעל אף כל הצהוב נבלע בין מבחר ההמבורגריות המוצלחות בעיר, וממש לא בצדק. מכירים שאתם רוצים לצעוק "תראו הכרתי משהו חדש וטוב"? אז כזה. רק אל תלכו לשם לדייט ראשון, אלא אם כן אתם סבבה שהדייט שלכם יראה אתכם מלוכלכים מרוב גבינה ופותחים כפתור בסוף הארוחה.

תגיות:
המבורגר
/
תל אביב
/
אוכל אמריקאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף