יותר עדין: הכירו את הקרפ הצרפתי שיפתיע אתכם

המנות ב"ברטון" בתל אביב אולי מבוססות על חומרי גלם בוטיקיים וייחודיים, אבל הן עתירות גבינות ונקניקים, וטעמיהן מופרזים וצעקניים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ברטון
ברטון | צילום: פרטי
8
גלריה

כבר שש שנים פועל הקרפרי (מקום שבו מכינים קרפים) “ברטון" באבן גבירול בתל אביב בהצלחה רבה. הגם שהישיבה בו היא על כיסאות גבוהים ולא נוחים, המקום מלא בסועדים. סיפורו של “ברטון" החל בשלושה חברי ילדות ושף שהחליטו לייבא ארצה את רעיון הקרפ הצרפתי המלוח, העשוי מקמח כוסמת. במקום מספרים שהקמח נטחן במקום מדי יום במטחנת אבן ריחיים, מה שהופך את הקרפ עצמו למנה בריאה ודלת קלוריות.

במקום גם מכינים רוטב זעתר, ממרח אגוזי לוז, קרם ערמונים ועוד, לצד גבינות מיובאות מדנמרק, צרפת, הולנד ואנגליה. ב"ברטון" מציעים תפריט עשיר ויצירתי, עם קטגוריות של טבעונות, דגים, גבינות, וכן בשר וגבינות (יחד), לצד מתוקים (חלקם לא על בסיס כוסמת). עם נקודות פתיחה מרשימות כאלה, איך אפשר להתאכזב? מתברר שאפשר.

בשורה התחתונה, המנות אולי מבוססות על חומרי גלם בוטיקיים וייחודיים, אבל התוצאה היא מנות שנדמה שהוכנו בידי חיילי צה"ל בזמן חופשת רגילה. הן עתירות גבינות ונקניקים, טעמיהן מופרזים וצעקניים, ובינם ובין הקרפ הצרפתי העדין אין כלום.

מנת כתף הבקר ממחישה את הפערים, הן הקולינריים והן הבריאותיים, בין התוצאה ובין מה שמנסים ב"ברטון" לשדר: ערימת פתיתי גבינת אמנטל ופרמזן מאפסת את כל היתרונות הבריאותיים של קמח הכוסמת שעליו מבוסס הקרפ. על גבי הכבודה המוגזמת והמושחתת הזו מונח נקניק כתף בקר שומני והר של עלי רוקט.

טעים? טעים! אבל גם טוסט גבנ"צ טעים. איפה העדינות? איפה ההשפעה של המטבח הצרפתי אנין הטעם? איך הבסיס של כל הרעיון המבורך הזה הגשים את עצמו לכדי טעמי לונה פארק ילדותיים? גם המחיר - 50 שקלים, ללא תוספת בצד או שתייה – הוא על סף השערורייה. עלות הכנת מנה כזו היא שקלים בודדים, ראוי היה לתמחר אותה ב־30 שקלים, גג 35 שקלים.

המנות המתוקות, לעומתן, מתומחרות בצורה הוגנת לגמרי: 22־28 שקלים, פוגע בול בפוני. אנחנו ניסינו את צ’אבי באבי (26 שקלים) - חמאת בוטנים, שוקולד חלב ושברי בייגלה, ואת הנוטלה (24 שקלים). טעים? כצפוי, גם זה טעים, בדיוק כמו שפיתה טרייה עם ממרח שוקולד השחר טעימה. דווקא הבייגלה מקלקל קצת את הצהלה - לא בגלל השילוב, אלא בגלל העובדה שהוא מוגש כמעט שלם, וכל ביס בקרפ הרך ובממרחים נתקל בהתנגדות קשיחה בשיניים. זה קרפ מושחת, זה קרפ כיפי, אבל היינו תורמים אותו בשמחה למסיבת שחרור בגולני.

“ברטון", אבן גבירול 52, תל אביב, 03-6358221

ברטון
ברטון | צילום: פרטי

חדשות האוכל

פסטיבל הבירה כפר סבא
פסטיבל הבירה כפר סבא | צילום: ECLIPSE MEDIA
ג'מבו סטוק
ג'מבו סטוק | צילום: יחצ
סט אפייה ילדים
סט אפייה ילדים | צילום: handstand
מכונת גלידה
מכונת גלידה | צילום: יחצ
סט סינר וכובע לילדים
סט סינר וכובע לילדים | צילום: HM HOME
מארז אפייה roso
מארז אפייה roso | צילום: יחצ
תגיות:
תל אביב
/
ביקורת מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף