בימי החופש הגדול אנו נדרשים להיות יצירתיים - לא רק בחיפוש דרכים להעסיק את הילדים, אלא גם במטבח. יש חומר גלם אחד שדורש מאיתנו, ההורים, אקסטרה יצירתיות: הדגים. אם מכינים קציצות דגים ברוטב, הכל טוב וטעים.
אבל אם אנו רוצים להגיש נתח דג, עלינו לדאוג לנקות את הדגים היטב. לכן אני תמיד ממליצה להגיש לילדים נתחי דג נסיכת הנילוס שנמכרים בשלוש דרגות איכות. אם בחרתם להשתמש בדג הזה, בקשו את דרגת האיכות הגבוהה ביותר המתבטאת בנתחי דג בשרניים ללא שומן.
למנת הדג הזו, האופיינית למטבח המרוקאי, יש שלל גרסאות הכנה. הכנתה קלה ופשוטה, הרכבת התבשיל נערכת בתוך הסיר, ובתוך 10 דקות מתפשט בכל הבית ניחוח נפלא שקשה לעמוד בפניו.
גולת הכותרת של המנה היא החריפות שלה: נוהגים לשלב בה פלפלים מיובשים חריפים ויש המשלבים בין הפלפלים המיובשים לירוקים טריים חריפים. עם זאת, היות שבילדים עסקינן, הורדתי את הפלפלים החריפים מהמתכון ושילבתי בו רק פלפלים ירוקים וצבעוניים מתוקים.
דגים לא חריפים
טיפסקל
רצוי להשתמש בפלפלים ירוקים, צהובים ואדומים יחד או לשלב בתבשיל פרוסות גזר, תפוחי אדמה ולימון.