ייתכן שצרפת מתחילה לחשב את קץ המטבח שלה, לאחר שצנצנות החרדל נעלמו ממדפי הסופרמרקטים שברחבי הרפובליקה עקב מחסור עולמי בחרדל. העיתונים בצרפת מתמלאים בכתבות מדאיגות בנושא. "האם המחסור בחרדל משפיע רק על צרפת?", זועקות הכותרות.
כמעט שלא ניתן למצוא חרדל על מדפי הסופרמרקטים בצרפת, וכשאפשר למצוא כמה צנצנות נדירות - מחירן גבוה במיוחד. לדאבונם של הצרפתים, המצב לא עומד להשתנות בתקופה הקרובה, ויש החוששים שאחד התבלינים האהובים על הצרפתים יעלם לצמיתות (הדבר לא סביר, אבל כשאפשר להיות דרמטיים, הצרפתים לא מפספסים הזדמנות).
מאז שנות ה־90 עשו הצרפתים מאמצים מיוחדים לטובת פיתוח מגזר זרעי החרדל הצרפתי. אף על פי שהשטח החקלאי האזורי שהוקדש לזרעי החרדל גדל מ־600 ל־5,700 דונם בין השנים 2000־2015, הצרכנים עדיין דורשים כמויות חרדל גדולות מכדי להבטיח חרדל שהוא 100% "תוצרת צרפת".
לכן, המקור לצרת החרדל הצרפתית היא ללא ספק הבצורות הקשות שחוותה בשנה שעברה קנדה, ספקית החרדל המשמעותית של צרפת. ייצור זרעי החרדל הקנדי הוא השלישי בגודלו בעולם, עם 98,800 טונות, אחרי נפאל (214,055 טונות) ורוסיה (103,033 טונות). לפי נתוני משרד החקלאות הצרפתי, קנדה מייצגת גם 70% מהיבוא הצרפתי של זרעי חרדל לצרפת. במצב שבו קנדה מציגה ירידה בייצור, החרדל הצרפתי מושפע באופן אוטומטי.