החופש הגדול בעיצומו, וזה הזמן להיכנס עם הילדים לבילוי קולינרי במטבח. כשילדיי היו קטנים, נהגתי לעבוד איתם במטבח בתקופה הזאת במעין חוג בישול ביתי. מחופשה לחופשה הילדים הפכו לעצמאים יותר. הם עבדו נכון, העזו יותר והכינו מנות מורכבות. התוצאות הדהימו את כולנו, ואת הארוחות שהם הכינו בעצמם - הילדים לא ישכחו לעולם.
באחת הפעמים הללו הכנו יחד עוגיות אבטיח בלתי נשכחות, שאת המתכון שלהן התבקשתי על ידי אחת הקוראות לשוב ולפרסם. בעוגיות אלו עשיתי שימוש בבצק פריך: בצק קל להכנה ונוח לעבודה. הבצק מורכב מקמח ונוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו, חמאה/ מחמאה ושמן). סוג השומן והנוזל שבהם משתמשים קובעים את מרקם הבצק, מידת פריכותו ואיכותו. זהו בצק גמיש ורך, שממנו אפשר להכין סוגים שונים של עוגיות. בעיקר אפשר להתייחס אליו כאל בצק פלסטלינה, שממנו קורצים הילדים צורות ודמויות. הבצק סופג לתוכו צבעי מאכל - רצוי להשתמש בצבעים טבעיים.
עוגיות אבטיח
אופן ההכנה:
טיפסקל לבצק פריך
יש ללוש את הבצק עד שכל החומרים מתאחדים ולהניח במקרר כדי שהשומן ייצב את הבצק. רצוי לא ללוש יתר על המידה, היות שחום הידיים ממס את השומן ומקנה תחושה של רטיבות ושיש להוסיף קמח. אם מוסיפים עוד קמח הבצק הופך לנוקשה מדי.