לפני כמה שנים החליט בני להפוך לטבעוני. כתוצאה מכך, המטבח בביתי עבר טלטלה והייתי צריכה לחשב מסלול מחדש על מנת להתאים את המטבח לכלל בני המשפחה. כך שולבו בהכנה מוצרים חדשים או מוכרים על מנת ליצור מנות מגוונות, מעניינות ועשירות בעלות ערך תזונתי גבוה. כמו כן, תחליפי מזון מתאימים הפכו לחלק מסל הקניות שלי, בהם הטופו. אומנם תחילה הכנסתי אותו בחשש ובספקנות למטבחי, אך בתוך זמן קצר למדתי להניב ממנו מטעמים רבים. כיום הוא אף משווק בטעמים כמו בזיליקום ועוד.

עוגת שוקולד וקוקוס: לא תאמינו שהיא טבעונית
תחליפי החלב כבר לא נצרכים רק ע"י טבעונים, והמגמה רק הולכת וגדלה

כרוב, ברוקולי ושעועית - ירוקה מוקפצים עם טופו

החומרים (ל־4 מנות):

  • 300 גרם טופו

לרוטב:

  • 2 כפות רכז רימונים או חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 3-2 כפות שמן זית או שומשום
  • 4-3 כפות סויה
  • 1 פלפל שטה חריף קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות

לתבשיל:

  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1/2 ראש כרוב חתוך לרצועות דקיקות
  • 200 גרם ברוקולי קפוא
  • 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2-1 כפות שמן שומשום

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

כרובית, ברוקולי וכרוב מוקפצים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כרובית, ברוקולי וכרוב מוקפצים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

  1. מוציאים את הטופו מהקופסה או השקית וחותכים את הגוש לקוביות בינוניות וקטנות (תלוי במרקם שאתם רוצים לקבל). בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים אליהם את קוביות הטופו. מערבבים היטב כך שהרוטב יצפה בשכבה אחידה את הקוביות. מניחים בצד או במקרר עד לשימוש.
  2. מחממים שמן זית במחבת או בסיר ווק רחב. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד שהרצועות הופכות לשקופות ומעט זהובות. מוסיפים את פרוסות השום, מערבבים ומאדים. מטגנים דקה־שתיים. מוסיפים את רצועות הכרוב תוך בחישה וטיגון. מערבבים ומוסיפים את הברוקולי והשעועית. מאדים ומקפיצים יחד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן שומשום.
  3. במקביל מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את קוביות הטופו יחד עם הרוטב, מקפיצים 2־3 דקות עד לקבלת גוון חום־זהוב. מעבירים את הקוביות והרוטב למחבת עם הירקות ומערבבים היטב יחד. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם לצד אטריות אורז דקיקות.  

בתאבון!