טעם נפלא וקלה להכנה: עוגה בחושה ללא פעולות מורכבות

עוגה בחושה היא נהדרת לא רק בגלל טעמה הנפלא, אלא גם משום שהכנתה קצרה, קלה וללא פעולות מורכבות. אז יאללה, התחילו בעבודה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגה מחלטה
עוגה מחלטה | צילום: פסקל פרץ-רובין

לא משנה כמה סוגי עוגות הכנתי לבני משפחתי, אצלי בבית תמיד העדיפו את העוגה הכי פשוטה: העוגה הבחושה. עוגות בחושות הן נהדרות לא רק בגלל טעמן הנפלא, אלא גם משום שהכנתן קצרה, קלה וללא פעולות מורכבות. מערבבים כמה חומרים בסיסיים, מכניסים לתבנית ומשם שולחים לתנור. עד מהרה ניחוח נפלא עוטף את הבית.

העוגות הבחושות הן בדרך כלל עוגות דחוסות, מרקמן יציב, והן אינן מתפוררות מדי. בעת הכנתן חשוב להקפיד לא לבחוש את הבצק יתר על המידה כדי לשמור על מרקמן המיוחד. שינוי קטן במרכיבים ישפיע על מרקם העוגה. כך גם התוספות שמוסיפים לעיסת הבצק כמו תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות ועוד. את העוגה ניתן לאפות בכל תבנית עגולה או תבנית כיכר (אינגליש קייק).

כאשר נשארות לי במזווה שאריות של קמחים מסוגים שונים ותוספות, אני נוהגת לערבב את כולם ליצירת עוגה בחושה ומחכה בסקרנות ובעניין לראות איזו עוגה תתקבל. לסוג עוגות אלו ניתן השם עוגת מח'לטה (בערבית) שפירושה מעורבבת.

תגיות:
אוכל
/
עוגה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף