נכון, אפשר בקלות לחייג ולהזמין הביתה מגש פיצה משפחתי, אבל אם אתם מכינים פיצה בבית בעצמכם, מובטחת לכם חוויה מהנה וטעימה. וזה עוד לפני שמדברים על איכות החומרים שבהם תוכלו להשתמש בבית.

העבודה מתחילה בלישת הבצק והתפחתו, ממשיכה בהכנת הרוטב, ומסתיימת בבחירת התוספות האהובות על בני המשפחה – זיתים, תירס, פטריות, גבינות, אנשובי, אננס או פירות אקזוטיים. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשכל הקונסטרוקציה מתחברת יחד והופכת למאפה אחד מושלם.

פיצה שכולם אוהבים

החומרים (לשתי פיצות גדולות או ארבע בינוניות):

לבצק:

  • 1/2 קילו קמח מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 1 כוסות מים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 3/4־1 כוס מים

תוספות:

  • 3־4 עגבניות קטנות פרוסות דק
  • אפשר גם 1/2 כוס פטריות פרוסות, טבעות פלפל חריף או טבעות זיתים
  • בצל סגול או יבש פרוס
  • 1 כוס פרוסות מוצרלה פרוסות פרומעז או גבינה בולגרית
  • 2־3 גבעולי אורגנו טרי או 1 כף אורגנו מיובש או בזיליקום
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את הקמח בקערה רחבה ובוזקים סביבו את המלח. צרים גומה במרכז הקמח ולתוכה מכניסים את השמן. מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים תוך לישה עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  2. מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק לשניים או יותר ומרדדים כל חלק לעיגול בצק בעובי חצי ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת. משמנים בשמן זית כס"מ משולי הבצק.
  3. הרוטב: מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. בוחשים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות העגבנייה והרסק, מערבבים ויוצקים את המים. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מסדרים את עיגולי הבצק ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצקים כמה כפות מהרוטב על פני הבצקים ומשטחים. מפזרים על הפיצות עם הרוטב את התוספות. מסדרים את פרוסות הגבינה מעל, מפזרים אורגנו ומעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ־25 דקות. מגישים חם.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

ניסוי כלים

בית roso השיק לכבוד החגים את roso Grill - מוצר אחד המשלב רוסטר ופלנצ'ה; פתרון ייחודי של צלייה ובישול בכלי אחד. הכלי מלבני וגבוה, עם מכסה ארומטי, בעל פסי גריל המאפשרים צלייה של נתחי בשר גדולים, דגים וירקות, וציפוי נונסטיק למניעת הידבקות המזון. מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה.

סיר ממותג ROSO מחיר השקה: 249 שקלים ברשת קוק אנד בייק (צילום: יח''צ)
סיר ממותג ROSO מחיר השקה: 249 שקלים ברשת קוק אנד בייק (צילום: יח''צ)

סיר ממותג ROSO מחיר השקה: 249 שקלים ברשת קוק אנד בייק (צילום: יח''צ)
סיר ממותג ROSO מחיר השקה: 249 שקלים ברשת קוק אנד בייק (צילום: יח''צ)