לילה מוטרף במוזיאון: ידעתי שאני לקראת אחד המקומות הכי שווים בארץ, לא תארתי עד כמה

מי שכבר קרא בעבר ביקורות אוכל שלי יודע שלרוב אני אוהבת לפרגן למקומות עם אווירה מיוחדת ואוכל טוב, ובארץ קולינרית כמו שלנו, יש בשפע. אבל הפעם מדובר במשהו אחר, מקום שהותיר אותי עם הלסת ברצפה וראש בעננים

שי רגב צילום: אור גפן
ויסקי בר מוזיאון
ויסקי בר מוזיאון | צילום: אסף קארלה
5
גלריה

החוויה המיוחדת שעברתי ב"וויסקי בר מוזיאון" החלה עוד לפני שנכנסתי פנימה. כשהכניסה הייתה נסתרת מעיני, וכאשר לבסוף מצאתי אותה, התגלתה לפניי מערה טמפלרית תת-קרקעית בעלת תקרה גבוהה וקירות אבן, שבעבר שימשה כמרתף יין מהמאה ה-19, בהמשך כמתקן לבניית מטוסי קרב למלחמת "יום העצמאות" ובגלגולה הפכה למוזיאון הוויסקי החמישי בגודלו בתבל.

ויסקי בר מוזיאון
ויסקי בר מוזיאון | צילום: אסף קארלה

אותה המערה נשמרה בעיצובה, עליו אמון יובל אליהו, בדיוק כמו שהייתה בעברה העשיר. הבר, קיר הוויסקי, הרמקולים והתאורה – כולם עוצבו בקפידה כך שדבר מהנקודה המיוחדת הזו לא ייפגם. המקום חולק לשלושה חלקים, כך שצד אחד הוא בר הוויסקי המקורי, הצד השני הוא מתחם הלייט-נייט המשלב סוגי אלכוהול שונים ומוזיקה צעירה, וקומה עליונה כעוצבה כסלון יוקרתי המאפשר לשלב לצד כוס משקה טוב גם עישון סיגר משובח.

כדי ליהנות מחוויית הוויסקי העשירה, המקום מציע שורה של אופציות כיצד תבחרו לצרוך את האלכוהול שלכם. אם קוקטיילים מיוחדים מבוססי ויסקי, אם בכוסות קלאסיות ואם ב"תפריט המסעות" הייחודי, המאפשר סדרת טעימות המתכתבות זו עם זו המייצרות רצף טעמים מדויק בפה. ואם כל זה לא מספיק, ישנם גם קוקטיילים הספיישל שהורכבו לקראת אירוע ה-CHIVAS REGAL, שנעשה בשיתוף עם השף תומר טל, והייתה לי רק מילה אחת לומר עליהם – וואו.

ויסקי בר מוזיאון
ויסקי בר מוזיאון | צילום: אסף קארלה

אך לצד כל האלכוהול עליו דיברנו, במקום פועל מטבח שף עדכני המציע מבחר מנות מחומרי הגלם הטובים ביותר. החל מבשרים בעישון עצמי, ירקות ודגים טריים ועד קינוחים ייחודיים שמכינים במקום, המשלבים בתוכם ניחוחות וטעמי וויסקי.

מנות השף של ויסקי בר מוזיאון
מנות השף של ויסקי בר מוזיאון | צילום: אסף קארלה
קינוח, ויסקי בר מוזיאון
קינוח, ויסקי בר מוזיאון | צילום: פרטי

לסיכום, כדי ליהנות מה"ויסקי בר מוזיאון" ממש לא צריך להיות חובבי ויסקי גדולים, אלא פשוט לאהוב אוכל טוב, שירות מוקפד ואווירה היסטורית שמייצרת תחושת פיין-דיינינג עילי. אין לי ולו שמץ של ספק שאשוב ליהנות מכל מה שיש למקום הזה להציע – פשוט כי כזה לא תמצאו בשום מקום אחר.

תגיות:
ביקורת אוכל
/
מוזיאון הוויסקי בשרונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף