החוויה המיוחדת שעברתי ב"וויסקי בר מוזיאון" החלה עוד לפני שנכנסתי פנימה. כשהכניסה הייתה נסתרת מעיני, וכאשר לבסוף מצאתי אותה, התגלתה לפניי מערה טמפלרית תת-קרקעית בעלת תקרה גבוהה וקירות אבן, שבעבר שימשה כמרתף יין מהמאה ה-19, בהמשך כמתקן לבניית מטוסי קרב למלחמת "יום העצמאות" ובגלגולה הפכה למוזיאון הוויסקי החמישי בגודלו בתבל.
אותה המערה נשמרה בעיצובה, עליו אמון יובל אליהו, בדיוק כמו שהייתה בעברה העשיר. הבר, קיר הוויסקי, הרמקולים והתאורה – כולם עוצבו בקפידה כך שדבר מהנקודה המיוחדת הזו לא ייפגם. המקום חולק לשלושה חלקים, כך שצד אחד הוא בר הוויסקי המקורי, הצד השני הוא מתחם הלייט-נייט המשלב סוגי אלכוהול שונים ומוזיקה צעירה, וקומה עליונה כעוצבה כסלון יוקרתי המאפשר לשלב לצד כוס משקה טוב גם עישון סיגר משובח.
כדי ליהנות מחוויית הוויסקי העשירה, המקום מציע שורה של אופציות כיצד תבחרו לצרוך את האלכוהול שלכם. אם קוקטיילים מיוחדים מבוססי ויסקי, אם בכוסות קלאסיות ואם ב"תפריט המסעות" הייחודי, המאפשר סדרת טעימות המתכתבות זו עם זו המייצרות רצף טעמים מדויק בפה. ואם כל זה לא מספיק, ישנם גם קוקטיילים הספיישל שהורכבו לקראת אירוע ה-CHIVAS REGAL, שנעשה בשיתוף עם השף תומר טל, והייתה לי רק מילה אחת לומר עליהם – וואו.
אך לצד כל האלכוהול עליו דיברנו, במקום פועל מטבח שף עדכני המציע מבחר מנות מחומרי הגלם הטובים ביותר. החל מבשרים בעישון עצמי, ירקות ודגים טריים ועד קינוחים ייחודיים שמכינים במקום, המשלבים בתוכם ניחוחות וטעמי וויסקי.
לסיכום, כדי ליהנות מה"ויסקי בר מוזיאון" ממש לא צריך להיות חובבי ויסקי גדולים, אלא פשוט לאהוב אוכל טוב, שירות מוקפד ואווירה היסטורית שמייצרת תחושת פיין-דיינינג עילי. אין לי ולו שמץ של ספק שאשוב ליהנות מכל מה שיש למקום הזה להציע – פשוט כי כזה לא תמצאו בשום מקום אחר.