המסעדה היפנית "מנטנטן" תשיק החל מיום חמישי הקרוב שבוע קולינארי חגיגי, לכבוד יום הולדתו של הקיסר נארויטו. השבוע יכלול תפריט ספיישלים ייחודי בעל חמש מנות יפניות פופולריות, המוכרות בכל רחבי יפן. יום הולדתו של הקיסר מהווה יום חג עבור העם היפני, ו"מנטנטן" מביאה כעת את החוויה הייחודית גם לסועד הישראלי. 

בין היתר, התפריט יציג מנות יפניות אותנטיות מכל רחבי המדינה האסייתית, כדוגמת מנת ריב אודון ממחוז קגאווה, מנת נבטי שעועית, ומנת דג טונה ובורי עסיסיים יפנים מבושלים, הנחשבת כתוספת פופולרית מאוד ביפן.

מנת ה-Agebitashi (צילום: דניאל רום)
מנת ה-Agebitashi (צילום: דניאל רום)

"מנטנטן" הינה מסעדה יפנית אותנטית המגישה ראמן כבר מספר שנים, בנוסף למנות יפניות מסורתיות כמו סושי ומנות גריל יאקיטורי יפני. המקום מוכר ואהוב בעיקר בזכות הראמן המפורסם שלו, שמביא את החך היפני לישראל. מדי מספר חודשים, מגיע אל המסעדה שף מיוחד מיפן, לשם בניית תפריט מותאם לעונה. 

המנות המיוחדות שיוגש במסגרת השבוע הקולינארי: 

Otro- שלוש יחדיות סשימי בלו פין.

Gio ramen- ציר בקר בבישול ארוך, בשר מפורק, אטריות, בצל ירוק, נבטים, חצי ביצה רכה, צ'ילי חריף וכוסברה.

Agebitashi and namuru- תרד, נבטים וחציל בחליטה יפנית (צמחוני).

Rib Udon- ציר חזיר בבישול ארוך, צלע חזיר, אטריות אודון, נבטים פיקנטיים, בצל ירוק ותערובת טוגראשי.

Japanese buri steamed- בורי מאודה בסאקה, סויה, מירין, בצל ירוק וג׳ינג׳ר.