פנינה קולינרית: "חצר השוק" בכפר סבא - מתחם אוכל משובח שכדאי להכיר

אם בא לכם סיור קולינרי בו תוכלו לטעום מגוון מאכלים מהמטבח הים תיכוני, האיטלקי, או בכלל הישראלי - אם תכננתם לצאת לדייט רומנטי, לבירה עם חברים או לחגוג יום הולדת - אתם חייבים להגיע ל"חצר השוק"

רחלי קירמה צילום: פרטי
"חצר השוק" כפר סבא, המתחם שאתם חייבים להכיר
"חצר השוק" כפר סבא, המתחם שאתם חייבים להכיר | צילום: דוד לוי
7
גלריה

מכירים את התחושה הזו, כשמנסים להחליט לאיזו מסעדה ללכת אבל כל אחד רוצה מנה ממטבח אחר? אחד מעדיף דג על הגריל, שנייה כמהה לפסטה ברוטב שמנת, השלישי בכלל מעדיף קרפצ'יו בקר וכנפיים ברוטב חריף והרביעית רק רצתה בירה וקינוח טוב. ובכן, מצאנו מתחם שלם שמשלב בו כמעט את כל המטבחים ואתם חייבים להכיר אותו.

בשנת 2013, הקימה עיריית כפר סבא יחד עם החברה הכלכלית לפיתוח, מתחם עירוני שיהווה אבן שואבת למרכז צעירים, תיירות ופנאי עבור תושבי העיר ומבקריה. יחד עם זאת, בניגוד לקדמת שנות ה-2000, בלב ליבה של העיר שכן שוק איכרים אשר היה מורכב כולו מבסטות. משכך, החליטה העירייה יחד עם החברה הכלכלית לפיתוח לשקם את השוק, ומאז ועד היום המתחם פועל בניהולו של היזם גיא יצחקי, כאחד ממתחמי ״חצר השוק״.

''חצר השוק'', מתחם שמשלב בסטות וקולינריה
''חצר השוק'', מתחם שמשלב בסטות וקולינריה | צילום: דוד לוי
''כמו שאז ביוון'', מנות ראשונות במסעדת ''זואי'' היוונית
''כמו שאז ביוון'', מנות ראשונות במסעדת ''זואי'' היוונית | צילום: מעריב אונליין

המתחם שוקם בעלות מוערכת של כ-10 מיליון ש"ח לטובת הקמת מתחם מסעדות, ברים, בתי קפה, קונדטוריות ועוד, וזאת תוך שמירה על צביון שוק האיכרים. מקומן של הבסטות נשמר במעטפת הכוללת אשר מכילה בתוכה חנויות של ירקות ופירות, דגים, גבינות מיוחדות, תבלינים, בגדים ומתפרה, בתי מאפה וגלידריות. כך בעצם שודרגו הבסטיונרים לבתי עסק בנויים וראויים.

לאכול ולהרגיש ברומא, ''פיורי'' האיטלקית
לאכול ולהרגיש ברומא, ''פיורי'' האיטלקית | צילום: מעריב אונליין
מבחר בירות משובח, ''ג'יימס'' הישראלית
מבחר בירות משובח, ''ג'יימס'' הישראלית | צילום: מעריב אונליין
ראש עיריית כפר סבא, רפי סער
ראש עיריית כפר סבא, רפי סער | צילום: ראובן קפונצקי
שגיא חן, מנכל החברה הכלכלית כפר סבא
שגיא חן, מנכל החברה הכלכלית כפר סבא | צילום: פרטי

גיא יצחקי, יזם ומקים ״חצר השוק״: ״מתחם חצר השוק כפר סבא נפתח ב2014 מתוך חזון לייצר לתושבי כפר סבא, שאני נמנה עליהם, חוויה קולינארית אורבנית כשרה, באווירה ארופאית קרוב לבית. כל זאת תוך שימור המבנה הסוחרים ואווירת השוק הסובבת אותו. במרוצת השנים הפך המתחם למקור גאווה לתושבי כפר סבא זאת בעקבות האווירה המשפחתית והמקומית השוררת בו.״

תגיות:
מסעדות
/
כפר סבא
/
קולינריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף