רבים מאיתנו נוהגים לפקוד באופן קבוע את הסופר או השוק על מנת לרכוש הפירות והירקות. ישנם מספר גורמים שאם נשים אליהם לב, ישדרגו את הקנייה שלנו משמעותית. אלירן גרינברג, מלקט בשירות סופר האונליין של קוויק, שם את הדגש על שבעה טיפים לבחירת הפירות והירקות שלנו. 

1. הסתכלו על המראה החיצוני: בבחירת הפירות והירקות דווקא כן תסתכלו על הקנקן ולא רק על מה שיש בו. בדקו האם יש פגם או צבע שונה, אלו יכולים להצביע על חוסר טריות. לדוגמא: לא ניקח פלפל שצורתו שבורה מכיוון שהוא יאבד מטריותו מהר מאוד.

2. אל תתביישו לבחון את המרקם: הוא יכול להעיד הרבה על הפרי או הירק שנבחר. לדוגמה: מלפפון צריך להיות קשה, במיוחד בקצוות שלו ולכן לא נבחר את הרכים. באבוקדו נחפש תמיד את האמצע, אבוקדו קשה מדי זהו סימן לכך שהוא לא בשל ואבוקדו רך מידי זה סימן לכך שהוא בשל יתר על המידה. ואם לוחצים על חציל ונשאר שקע, הוא כבר לא בשיאו.

3. קיץ, חורף, סתיו, אביב: עונות השנה משפיעות מאוד על טעם הפירות והירקות שלנו. במיוחד בפירות יש עונות ייחודיות, עונת החורף מביאה איתה את התותים ופירות ההדר, כמו קלמנטינות, פומלות ותפוזים איכותיים. עונת הקיץ מביאה איתה את האבטיחים, הענבים, האפרסקים והשזיפים הטובים ביותר.

4. ארוז מראש אך לא בהכרח טרי יותר: זה נכון שבאריזות סגורות ומוכנות מראש בוצע כבר מיון של הסחורה, אך התחלופה שלהן נמוכה יותר לעומת הסחורה שבתפזורת. בהזמנה אונליין, הסחורה בתפזורת עוברת מיון נוסף על ידי המלקט.

5. התאימו את הבחירה לשימוש ולצורך: בין אם אתם מכינים שקשוקה, סלט מפנק או שבכלל בא לכם צ'יפס, שימו לב לסוג הפרי והירק אותו אתם בוחרים. לשקשוקה נעדיף עגבניות רכות יותר ולעומת זאת לסלט נעדיף את העגבניות הקשות ביותר ובכל אופן, חשוב= שקליפת העגבניה תהיה אדומה כמה שיותר. אם נרצה להכין ציפס, נבחר תפוח אדמה אדום, ואילו לפירה נעדיף את תפוחי האדמה הלבנים.

6. אבטיח, אבטיח - לא על עץ ולא על שיח: השאלה הנפוצה ביותר היא איך בוחרים את האבטיח הכי טוב ומתוק. גם לזה יש לנו תשובה שלא כוללת תיפופים! חפשו את האבטיח שמשקלו גבוה יותר ביחס לגודלו, זה מעיד שהאבטיח בשל ומתוק יותר. בנוסף, בדקו את הגבעול, ככל שהוא יבש יותר כך נדע שהאבטיח לא נקטף לפני הזמן והוא מוכן לאכילה.

7. האחסון לא פחות חשוב: אחרי שבחרנו כבר את כל הירקות והפירות הכי איכותיים שיש חשוב לא לשכוח לאחסן אותם באופן שישמור עליהם ויאריך את חיי המדף שלהם. הוציאו אותם משקיות הניילון והניחו אותם בסלסלה עם נייר אשר יספוג את הלחות. למשל: ירוקים כמו פטרוזיליה, נענע, שמיר וכוסברה – מומלץ לייבש ולשים בקופסא אטומה עם נייר מגבת. בטטות, בננות ולימון כדאי לאחסן בחוץ. גמרה כדאי לאחסן במגירה במקרר.