אני מאוד אוהבת את עבודתי. היא מאפשרת לי יצירתיות במטבח והכנה של תבשילים ומאפים מיוחדים לבני משפחתי, לחבריי ולקוראיי. בזכותה אני זוכה לטייל בשווקים שונים בארץ ובעולם ואגב כך לגלות חומרי גלם חדשים וטעמים נפלאים, וגם אביזרים וכלי מטבח שתפקידם להקל על חיינו.
בחודשים האחרונים אני מנהלת סיפור אהבה עם הטאבון החדש שלי, שאותו רכשנו אחרי חיפוש ארוך ומדוקדק שכבר כתבתי עליו כאן. בדומה לתנור חדש, גם במקרה הזה נדרשת תקופת למידה, שבמהלכה נתקלנו בחבלי לידה שונים. פעם אחת שרפנו את הפיצה, ובפעם אחרת נדרשנו לניקוי פיח שהצטבר מחימום לא נכון של הטאבון. נדרשו שעות של טיפול מסור כדי להסיר את השכבה המפויחת. לאט־לאט, בעזרת הדרכה צמודה והרבה סבלנות, התגברנו על כל המהמורות שנקרו בדרכנו, עד שהצלחנו להניב מהצעצוע החדש שלנו פיצות נהדרות, לחמים ואפילו חלה לשבת.
אחרי חודשים של עבודה עם הטאבון החדש שלנו, הוא הפך לחלק מהמטבח. אנחנו מכינים בעזרתו מאפים ותבשילים מעניינים, מופתעים בכל פעם מחדש מהתוצאה שהתקבלה, ונדמה לנו שהיא הכי הכי טובה וטעימה, עד למאכל הבא. הפעם הכנתי בעזרתו פוקאצ'ה עבה, שעליה פיזרתי עגבניות שרי, זיתים והמון שמן זית. אפשר להכין את אותה הפוקאצ'ה בתוספת מחמצת או להכין בצק מקדים שאותו תשלבו בבצק. אם אין לכם טאבון, אין סיבה לוותר על המתכון. הוא נפלא להכנה גם בתנור הביתי.
לצד הפוקאצ'ה אתם מוזמנים להכין רצועות גזר פיקנטיות. הציפוי החריף מתקבל בזכות הפלפלצ'ומה או ההריסה. השילוב המוזר והמפתיע של ירק מתקתק קלות עם פיקנטיות חריפה מניב טעם נפלא. את הגזרים הצבעוניים היפים והטעימים אפשר למצוא בשווקים, כשהם ארוזים בשקיות. אפשר להשתמש במתכון רק בגזרים ואפשר לשלב אותם עם תפוחי אדמה חתוכים לרצועות או לרבעים.
ונסיים במשהו מתוק, הפעם מתכון להכנת מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות. מעין מאפינס בריאות. רצוי להגיש אותם מיד בתום האפייה, אבל אפשר גם להקפיא. הם יתקבלו בשמחה על ידי כל בני המשפחה.
פוקאצ'ה עבה בתיבול ירקות ושמן זית
מותחים את הבצק מארבעת צדדיו ומקפלים אותו. נותנים לו לתפוח שוב במשך חצי שעה ושוב מבצעים את הקיפולים. כך עושים עוד פעמיים. בפעם הרביעית נותנים לבצק לתפוח כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. את ההתפחה עושים בתוך התבנית או סיר הברזל שבתוכו תאפו את הפוקאצ'ה. אם אתם מכינים יותר מפוקאצ'ה אחת, חלקו את הבצק למספר החלקים הרצוי בידיים משומנות היטב.
בעזרת האצבעות יוצרים גומות במרכז הבצק. מפזרים את העגבניות החצויות, הזיתים ופרוסות הפלפלים ודוחסים אותם קלות אל הבצק. מפזרים מעט עלי רוזמרין, בוזקים מלח ופלפל ומזלפים שמן זית מעל. מתפיחים שוב את הבצק במשך 15־10 דקות ואופים במשך 15־12 דקות בטאבון או בתנור שחומם לחום של 200 מעלות. הפוקאצ'ה מוכנה כשתחתית הבצק זהובה ופריכה.
רצועות גזר ותפוחי אדמה פיקנטיים
מאפינס גבינה, אגוזים ואוכמניות
בקערית מערבבים את כל החומרים לפיזור, עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים על פני המאפינס הנתונים בתבנית. בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, אופים במשך 20־25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש.