זו השנה השלישית שנערכת תחרות המסעדות היוקרתית "MENA's 50 Best" בהשתתפות ישראל וזו כמובן השנה הטעונה ביותר. המלחמה יצרה לא מעט חיכוכים ודיונים שהגיעו גם לעולם הקולינריה העולמי, כשלא מעט טענות נשמעו גם בארץ על חוסר הגינוי של מארגני התחרות, שניסו בכל דרך להשאר ממוקדי קולינריה ולא לתת לפוליטיקה להיכנס לתחרות. לבסוף הוחלט לא לקיים את הטקס, אלא רק את התחרות עצמה.
התחרות המשיכה גם השנה כשישראל היא חלק, כי אי אפשר כל הזמן להיות במצב של שנאה הדדית, מה שקורה פה הוא קשה יומיומית אבל בעולם יש לא מעט הערכה לקולינריה הישראלית וחשוב שמסעדות ישראליות יפרצו החוצה ויקבלו חשיפה ויצרו קשרים עם מדינות ערביות נוספות שפותחות את עצמן ליחסים של שלום. דובאי היא דוגמא מדהימה וחשוב שיהיו עוד.
"בכל בוקר אני מגיע למטבח כדי לחדש, לשפר, לייצר חוויה קולינרית טובה יותר ולהביא לאורחים מסע של טעמים שלא חוו קודם. דירוגים כמו ה50 בסט הם תוצר לוואי מבורך של העשייה הזאת, תזכורת והערכה בינלאומיים שתמיד נעים לקבל. אני זוכר ומזכיר גם לצוות שלי - זה חלק מתגמל מהדרך, אך לא המטרה לשמה אנחנו קמים בבוקר", מסר השף תומר טל.
ההפתעה הגדולה היא הכניסה הישראלית למקום 25 של מסעדת נומי מכפר מונש, כניסה חדשה ומסקרנת למסעדה המדוברת של יוצאי כתית, שבעקבות במלחמה הפכה את עצמה, זמנית, לבייקרי, ואולי עכשיו תחזור לפורמט מסעדתי שוב. מקום 26 נתפס גם הוא על ידי מסעדת אנימאר של השף הלל תקאוואלי ומקום 34 שייך למסעדה הנהדרת של השף מוטי טימן - מלגו ומלבר, שתי המסעדות מציינות עליה יפה בדירוג.