אוצר של ויטמינים ומינרלים: הכוסברה עשירה בוויטמין K החיוני לבריאות העצמות, ויטמין C החשוב למערכת החיסון, ויטמין A התורם לבריאות העיניים, ובנוסף, היא מכילה מגנזיום, ברזל וסידן.
נוגדי חמצון רבי עוצמה: נוגדי החמצון שבכוסברה מסייעים בהגנה על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.
תכונות אנטי-דלקתיות: לכוסברה תכונות אנטי-דלקתיות המסייעות בהפחתת דלקת בגוף, הקשורה למגוון רחב של מחלות.
ויסות רמות הסוכר בדם: מחקרים מצביעים על כך שכוסברה עשויה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותה לתוספת מועילה לתפריט של אנשים הסובלים מסוכרת.
בריאות לב וכלי דם: כוסברה תורמת לבריאות הלב בכך שהיא מסייעת להוריד את לחץ הדם, מפחיתה את רמות הכולסטרול הרע ומסייעת לשמור על כלי הדם גמישים.
במטבח: כוסברה משמשת כתיבול טרי או יבש במגוון רחב של מאכלים, החל מסלטים ועד למרקים ותבשילים.
ברפואה העממית: במשך מאות שנים, כוסברה שימשה ברפואה העממית לטיפול במגוון בעיות בריאות, כמו בעיות עיכול, כאבי ראש ודלקות.
בתעשיית הקוסמטיקה: שמן אתרי של כוסברה משמש בתעשיית הקוסמטיקה בשל תכונותיו האנטי-בקטריאליות והאנטי-דלקתיות.
לסיכום, כוסברה היא לא רק תבלין טעים, אלא גם אוצר של בריאות. שילוב שלה בתפריט היומיומי יכול לתרום לשיפור הבריאות הכללית ולמניעת מחלות.