התירס, הוא מרכיב יסוד במטבח המקסיקני ונמצא כמעט בכל מנה מקסיקנית טיפוסית. כמוהו, מככבים גם שעועית, אבוקדו, ופלפל צ'ילי, כבסיס למאכלים המסורתיים והמודרניים כאחד. הטאקו הוא ממרכיבי המטבח המקסיקני המוכרים ביותר, כשהוא מגיע עם מגוון אפשרויות למילוי – מבשר טחון ועד דגים או ירקות. הפנקייקס המקסיקניים, או בשמו המוכר יותר בוריטוס, גם הוא פופולארי מאוד, וכולל תערובות שונות של מרכיבים עטופים בטורטיה. בנוסף, מנות כמו צ'ילי קון קרנה, ראגו של בשר טחון ברוטב עגבניות עשיר, מייצגות את השפעת התרבות הקולוניאלית בסגנון הבישול.
פרטי שולי אבל חשוב - כידוע, העולם נחלק לשניים - אלה שאוהבים כוסברה ואלה שממש לא. אז אם אתם מהאנשים שאוהבים כוסברה - המטבח המקסיקני הוא בשבילכם. אין כמעט מנה שלא משתלבת בה נהדר, והיא מכבבת כאן בענק.
חברת 'מקסיקו ישראלטרייד' משווקת בישראל את המותגים המובילים בעולם של מוצרי מזון מקסיקניים, ביניהם - מותג חטיפי הצ'יפס SABRITAS, מותג הקרקרים SANISSIMO, מותג הטורטיות OCHOA, מותג הסלסות, הממרחים והרטבים CAREY, מותג הרטבים CHOLULA, מותג הממתקים המקסיקני LUCAS, מותג החטיפים NOPALIA ועוד. המוצרים משווקים ברשתות השיווק המובילות כגון רמי לוי, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, ויקטורי, קרפור, AM:PM ועוד ובאתר החברה.
פיצה מאמא מיה של מעדנות השיקה לאחרונה שתי פיצות בטעמים מקסיקנים, האחת עם תירס, והשניה עם תירס, פלפל אדום וחלפיניו. לא חשבנו שנתלהב, אבל בפועל, קיבלנו פיצה מפתיעה ומוצלחת מעל הציפיות. הבצק עבה, התוספות נדיבות, והשילוב שנשמע פשוט למדי - הוא מוצלח וטעים מאד.
תבשילי מאמא פרז המצויינים מציעים גם מנה של צ'ילי קון קרנה, עם או בלי אורז, מהירה להכנה, וטעימה כאילו בישלו אותה עכשיו. זאת בזכות טכנולוגיה מבוססת על בישול באדים ויצירת ואקום, השומר באופן מושלם על הטעמים והערכים התזונתיים, ללא שימוש בחומרים משמרים.
צ'ילי מקסיקני, הידוע בכינויו צ'ילי קון קרנה, הוא מאכל פופולרי במטבח המקסיקני וגם צבר פופולריות ברחבי העולם. זהו תבשיל טעים ובריא עשוי פלפל צ'ילי, בשר ומרכיבים שונים אחרים. הוא מבושל בדרך כלל בבישול איטי, מה שמאפשר לטעמים להתמזג יחד במשך זמן. הוא מוגש לרוב עם אורז, טורטיות או פשוט לחם.