שומן, כן, אבל איזה שומן? מיונז עשיר בשומנים, אבל הסוג של השומן חשוב. בחירה בשמנים בריאים כמו שמן זית או אבוקדו יכולה להפוך את המיונז לתוספת מזינה ביחס לשאר הרטבים שאנו צורכים.
ויטמינים ומינרלים - בזכות הביצים, מיונז מכיל ויטמינים כמו E ו-K החשובים לבריאות הלב והעצמות, כך לפי המאמר ב-Verywellfit.
חיידקים? לא בהכרח. מיונז מסחרי עובר תהליכי פיסטור, מה שמפחית משמעותית את הסיכון לחיידקים.
גרסאות מופחתות שומן של מיונז מכילות פחות קלוריות ושומן, אך לעתים קרובות מכילות יותר סוכר או עמילנים כדי לשמור על הטעם והמרקם. לכן, חשוב לקרוא את טבלת המרכיבים ולברור את האפשרות הבריאה ביותר עבורכם.
לסיכום, מיונז יכול להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת, כל עוד הוא נצרך במתינות ובחוכמה. בחרו את סוג המיונז המתאים לכם, הקפידו על הכמות והוסיפו אותו למאכלים אהובים כדי להעשיר את הטעם.