טרפת העוגות האישיות: מתכון למאפינס חמוציות שעושה שמח בפה

יש שקוראים להן מאפינס, יש המכנים אותן קאפקייקס, אבל כולם אוהבים אותן. הן קלות להכנה וניתנות לגיוון על ידי תוספות מפתיעות בבצק, מה שהופך אותן לעוגות אישיות יפות, שעושות שמח בפה וגם בעיניים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מאפינס חמוציות
מאפינס חמוציות | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

משום מה, עוגות אישיות אהובות מאוד על כולם. יש שקוראים להן קאפקייקס ויש שקוראים להן מאפינס. בעיקרון, הן פחות או יותר אותו הדבר. אחת פשוט דחוסה ומעוטרת, והאחרת קלילה יותר ולרוב ללא עיטור מורכב. הפעם בחרתי במאפינס חמוציות: עוגות קטנות, עשירות בטעם ונמסות בפה. הן קלות להכנה וניתנות לגיוון על ידי תוספות מפתיעות בבצק, מה שהופך אותן לעוגות אישיות יפות, שעושות שמח בפה וגם בעיניים. השתמשתי בעטרות נייר נאות שאותן הנחתי בתוך תבנית שקעים.

אפשר לשלב בבצק אגוזים ופירות מיובשים שאהובים עליכם. אם רוצים, אפשר לצפות בקרמים ובציפויים שונים, אבל אני מעדיפה את המאפינס ללא ציפוי או קרם. לכן בחרתי לשמור מעט מבצק המאפינס, הוספתי לו קמח וגרגירי שומשום וערבבתי הכל בקערית ליצירת פירורים. בעצם, זה סוג של שטרויזל שאותו פיזרתי על פני המאפינס. אפיתי עד לקבלת גוון חום־זהוב. כך לא צריך לצפות בקרם. החן והיופי מתקבלים מהשטרויזל.

החומרים (ל־16־20 עוגות אישיות קטנות, בעטרות גדולות):

עטרות נייר לקאפקייס מעוצבות ומעוטרות

מאפינס חמוציות
מאפינס חמוציות | צילום: פסקל פרץ-רובין

אופן ההכנה

1. שמים את החמאה במערבל חשמלי ומערבלים היטב, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הסוכר וסוכר הווניל, מערבלים 2־3 דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת אחידה, קלילה וחלקה.

2. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והיוגורט. אם מרקם הבצק סמיך מדי אפשר להוסיף את החלב. מוסיפים את החמוציות ומבליעים בעיסת הבצק. נוטלים מעיסת הבצק כחצי כוס ומניחים בצד.

3. מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים. מעבירים את עיסת הבצק שנותרה לשקית זילוף. חותכים במספריים את הקצה המחודד של השקית ומזליפים את בלילת הבצק אל עטרות הנייר. ממלאים עד לכ־3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחת הבצק).

4. מוסיפים קמח אל הקערה עם מעט בלילת הבצק ששמרנו ומערבבים. אפשר להוסיף גרגירי שומשום. מערבבים יחד עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים וניל או קינמון ושוב מערבבים לפירורים. מפזרים על פני כל מאפין בתבנית מעט מהפירורים.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ־40־45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת ברזל.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף