הגיאורגית שהפתיעה אותי: בלב אשדוד מצאתי את בטומי

אם אי פעם חשבתם לקחת חופשה פסטורלית ביעד זול, לאכול אוכל גיאורגי משובח ולחוות תרבות שונה, בטומי שבגיאורגיה היא יעד מצוין. אבל רגע – למה לנסוע כל כך רחוק כשאפשר ליהנות מכל זה ממש כאן בארץ, באשדוד?

שני זוהר צילום: שני זוהר
חינקלי פטריות
חינקלי פטריות | צילום: באדיבות פטרה
8
גלריה

הפעם החלטתי לחסוך לכם תורים ארוכים בנתב"ג והוצאות לא מתוכננות, כי בלב הטיילת של חוף הים באשדוד, נמצאת מסעדת "פטרה", שמביאה את חווית האוכל הגיאורגי עד אלינו – ולקחה אותי למסע קולינרי שלא ציפיתי לו בכלל.

אוכל גיאורגי הוא תמיד חוויה – אין ספק שיש משהו קסום בטעמים ובמרקמים של המנות האותנטיות. אולם, לא בכל מקום ניתן למצוא את האוכל הגיאורגי מוכן כמו שצריך. זה בדיוק מה שעושה את "פטרה" שונה: המנות כאן עשויות בקפידה ובטעם שנשאר איתך הרבה אחרי הארוחה.

מסעדת ''פטרה'', אשדוד
מסעדת ''פטרה'', אשדוד | צילום: יחצ פטרה

אבל נחזור להתחלה: כשהייתי בגיאורגיה, אכלתי במסעדות שונות במשך שבוע שלם את האוכל המקומי והמסורתי. הדבר המעניין הוא שלמרות שהייתי במקומות בעלי דירוג גבוה, כל מקום הציע טעמים שונים – חלקם היו מענגי חיך וחלקם די סתמיים. במקרה של "פטרה", לא היה צורך לחפש יותר מדי – החוויה כאן הייתה מענגת ומדויקת, בדיוק כמו שהייתם מצפים ממסעדה גיאורגית אותנטית.

במהלך הביקור שלי בגיאורגיה, טעמתי את הגלילה הזו לא פעם, ובאופן כללי מדובר במנה שיכולה להיות מאוד שומנית, אבל הפעם, ב"פטרה", היה משהו אחר. החצילים היו טעימים במיוחד, המילוי היה עשוי היטב והטעמים מצוינים. המנה הייתה מרעננת, לא שמנונית מדי והשאירה לי טעם של עוד.

גלילות חצילים
גלילות חצילים | צילום: שני זוהר

למרות שהמנה הזו לא מגיעה מהמטבח הגיאורגי, מדובר ביציאה מוצלחת מאוד של השף. השילוב של טעמים וחדשנות הוסיף הרבה למנה, וזה בהחלט משהו שאזמין שוב בפעם הבאה. ב"פטרה" לא רק שמרנים את המטבח הגיאורגי, אלא גם מביאים יצירתיות שמפתיעה לטובה.

הגיע הזמן לטעום את המנה האהובה והמסורתית – החינקלי. קשה להתעלם מהמנה הזו כשמדובר באוכל גיאורגי, אז החלטתי לא להתלבט יותר מדי וללכת על שני סוגי המילויים: פטריות ובשר.

חינקלי פטריות
חינקלי פטריות | צילום: יחצ פטרה

תוספת הרוטב למנה היתה מיותרת לטעמי. במנה הגיאורגית האותנטית הזו, הרוטב לא נמצא בשום מקום – הם אוכלים את החינקלי רק עם מלח ופלפל, וזה בדיוק מה שמגיע לו. הרוטב שהוגש כאן לא התחבר לטעמים והרגיש כאילו מישהו ניסה להוסיף משהו שלא היה צריך להיות שם.

חינקלי בשרי
חינקלי בשרי | צילום: יחצ פטרה
חצ'פורי האצ'רולי
חצ'פורי האצ'רולי | צילום: יחצ פטרה
אימרולי פטרה עלים
אימרולי פטרה עלים | צילום: באדיבות פטרה

בזמן שחיכיתי לקינוחים, הייתה הפסקת מוסיקה לא צפויה – איש מבוגר פשוט קם והחל להרקיד את הסועדים, ומיד הגבירו את המוזיקה – כאן קיבלתי פלאשבק לבטומי. הרגשתי את התרבות הגיאורגית מתמזגת באווירה בצורה קסומה, וזה גרם לי לחיוך רחב. האווירה הייתה חמה, כיפית ושמחה – בדיוק כמו שציפיתי מהגיאורגים.

פונצ'יק
פונצ'יק | צילום: יחצ פטרה

לסיכום, "פטרה" לא רק הצליחה להפתיע אותי במנות הראשונות והעיקריות, אלא גם יצאה מהשגרה עם קינוחים שמעניקים חוויה מתוקה ומרעננת – פשוט סיום מושלם לארוחה נהדרת.

מי היה מאמין שבמסעדה אחת, ממש בארץ שלנו, "פטרה" פשוט הצליחה להתעלות על כולם? לצד האוכל הגיאורגי המיוחד והטעים, המסעדה מציעה גם מגוון מנות מהמטבח האירופי והקלאסי, כולל פיצה, פסטה, דגים והמבורגר.

אז אם אתם בדרך לאשדוד ואי פעם רציתם לנסות אוכל גיאורגי, תדעו ש"פטרה" לא מתחנפת לטעמים הישראליים המוכרים לנו - וטוב שכך כי היא מצליחה להעביר את הטעם המסורתי, להפתיע ולרגש עם כל מנה. ובנוסף, אולי אפילו כדאי שבגיאורגיה ילמדו דבר או שניים מהשף של "פטרה".

תגיות:
אשדוד
/
גיאורגיה
/
אוכל גיאורגי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף