אנחנו מרגישים באוויר שחג האילנות עוד רגע כאן. לכן אני נערכת לקראתו, ובחרתי להציע לכם את עוגת השטרודל תפוחי עץ. מכינים בצק איכותי דקיק ועדין, המתקבל בטכניקה מיוחדת לפתיחת הבצק ומתיחתו. כך נוצרים עלי בצק דקיקים ועדינים, החובקים מלית תפוחים עשירה. אחרי שהבצק מוכן ונח כשעה, מרדדים אותו קלות ובגב כפות הידיים מותחים את הבצק עד דק, פורשים על יריעת בד וממלאים. השטרודל שמתקבל פשוט נפלא. אתם מוזמנים לשלב פירות מיובשים אהובים לצד מלית התפוחים. ואם אתם מעדיפים רק פירות מיובשים, אפשר בקלות להכין מלית מפירות מיובשים כתאנים, אגוזים, שזיפים ומשמשים.
אני אוהבת מאוד להכין את הבצק שלי לעוגת השטרודל בגרסה הקלאסית – כך מקבלים עוגת שטרודל מושלמת, לטעמי. אך אפשר בהחלט להשתמש בבצק מוכן.