בלי להחתים דרכון: המתכון הסודי למשקה הפופולרי של סטארבקס נחשף

פמפקין ספייס לאטה הוא משקה קפה עונתי שנוצר בסטארבקס ב-2003. משלב דלעת, אספרסו וסירופ תבלינים, ומוגש בחלב חם וקצפת. מסמל את עונת הסתיו ומגיע כיום בכל עונה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סטארבקס
סטארבקס | צילום: צילום מסך

זהו משקה קפה עשיר המשלב טעמים חמים של דלעת עם תבלינים קלאסיים: קינמון עדין, אגוז מוסקט חריף וציפורן מתקתק. המשקה מורכב מאספרסו עוצמתי, חלב חם מוקצף, סירופ דלעת מתוק, ומקושט בקצפת קלילה. התבלינים יוצרים חוויית טעם מלאה המזכירה עוגת דלעת טרייה עם נגיעות של קפה מהביל.  מאז השקתו, הפך המשקה לתופעה תרבותית בארצות הברית, ובשנים האחרונות גם בישראל ובעולם.

לטחון את גרעיני הפלפל האנגלי במכתש. לערבב עם קינמון, אגוז מוסקט וכורכום.

מעכו את הדלעת היטב לקבלת מרקם חלק. אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, סננו את העיסה לפני השימוש.

לערבב את הדלעת והזנגביל המבושלים עם תערובת התבלינים.

להוסיף כף גדושה של עיסת הדלעת לכוסות.

למזוג חלב חם (עדיף חלב שמן 3-5%) ואספרסו מעל עיסת הדלעת.

אופציונלי: להוסיף קצפת מעל.

לערבב היטב לפני השתייה.

2. אספרסו הוא סוג הקפה המומלץ למתכון של פמפקין ספייס לאטה. אם אין מכונת אספרסו, מומלץ להכין קפה שחור עם יחס מים-קפה גבוה יותר מהרגיל כדי שיהיה עם טעם עוצמתי.

3. לגבי תבלינים, חשוב לטחון אותם טריים ככל האפשר. אפשר להוסיף קצת וניל לעומק הטעם, אך יש להיזהר לא להגזים בכמות - התבלינים צריכים לאזן זה את זה. תערובת התבלינים צריכה להיות מאוזנת ועדינה.

4. בהגשה, חשוב להגיש את המשקה חם מיד לאחר ההכנה. נסו להגיש בכוס שקופה כדי להראות את שכבות הצבעים היפהפיות של המשקה, מה שיוסיף חוויה ויזואלית לחוויית השתייה.

תגיות:
סטארבקס
/
דלעת
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף