מסעדת Sphera Kitchen & Bar, מסעדת השף הכשרה של בני מדר, חושפת יוזמה חדשנית שצפויה לשנות את חוויית היין הכשרה בישראל. אחרי חודשים ארוכים של תכנון ומחקר, המסעדה משיקה לראשונה בישראל Wine Pairing ייחודי - חוויית יין אינטימית בהנחיית חוקר יין מקצועי המלווה בארוחת שף מלאה.
את החוויה המיוחדת בנו השף בני מדר והיינן הראשי של "ספרה|, חוקר היין לירן ויינר, במטרה לספק מענה איכותי לחובבי יין שמחפשים גיוון וחוויה ייחודית בעולם הקולינריה הכשרה. החוויה מיועדת לקבוצות של 10 סועדים ומעלה בהזמנה מראש, ומועברת על ידי חוקר היין לירן ויינר או סומליה מקצועי.
מסע קולינרי עם סיפור מאחורי כל כוס
Sphera, שנפתחה לפני מספר שנים בפארק המדע ברחובות, היא אחת המסעדות הכשרות המובילות מחוץ לתל אביב. השף בני מדר, שהקים את המסעדה, מביא איתו ניסיון עשיר מעולם הקולינריה, כולל עבודה במסעדות מובילות בארץ ובחו"ל. המסעדה ידועה בשילוב של חומרי גלם איכותיים ומקומיים עם טכניקות בישול מתקדמות, המייצרים חוויה קולינרית יוצאת דופן.
המיזם החדש מרחיב את ההיצע הקולינרי של המסעדה, ומציג גישה חדשנית לשילוב יין וקולינריה כשרה ברמה גבוהה. בעת החוויה, הסומליה או חוקר היין לירן ויינר יעבירו את האורחים מסע מרתק בעולם היין, תוך הסבר על כל יין, מקורו, תהליך הייצור שלו והסיבות לשילובו עם המנות המוגשות.
העגלה המיוחדת שנבנתה בהזמנה מיוחדת לחוויית ה-Wine Pairing כוללת שמפניירה, דיקנטר, מגוון כוסות יין המותאמות לסוגי היין השונים, ומבחר בקבוקים ייחודיים שנבחרו בקפידה. זהו אלמנט ויזואלי מרשים שמוסיף לחוויה הכוללת.
שלושה מסלולים, שלוש חוויות ייחודיות
הסועדים יכולים לבחור בין שלושה מסלולים שונים, כאשר כל אחד מהם מציע מגוון יינות ברמת מחיר וייחודיות אחרת:
במסגרת החוויה החדשה, Sphera מציעה גם אפשרות לבנות מסלול בהתאמה אישית, המאפשר לקבוצות להתמקד בזני ענבים ספציפיים, באזורי גידול מסוימים, או אפילו לחקור את ההיסטוריה של יין כשר לאורך השנים.
מה שמייחד את חוויית היין שלנו היא ההבנה שיין הוא לא רק משקה, אלא סיפור שלם - של אדמה, אקלים, מסורת ותרבות, מסביר לירן ויינר, היינן הראשי של Sphera. "אנחנו מזמינים את האורחים למסע חושי שמשלב בין טעמים, ריחות וידע, ומעניק הצצה לעולם המרתק של ייצור היין הכשר ברמה הגבוהה ביותר".