אחת המסעדות המבוקשות בישראל מרחיבה את שעות פעילותה ומציעה לראשונה חוויה קולינרית מלאה גם באמצע היום. מסעדת a של השף יובל בן נריה, הממוקמת בקומה השנייה של מגדל עזריאלי שרונה בתל אביב, משיקה תפריט צהריים עשיר המשקף את חזונה הקולינרי הייחודי.
התפריט החדש, שיוגש בימים שני עד חמישי בין השעות 12:00-15:00, כולל את המנות האייקוניות שהפכו את המסעדה לשם דבר לצד יצירות חדשות המותאמות במיוחד לארוחת צהריים. הקונספט נשען על אותם עקרונות שמלווים את המסעדה מיום הקמתה: חומרי גלם עונתיים ואיכותיים, טכניקות של התססה, עישון ויישון, לצד מחשבה עיצובית חדשנית.
בין הראשונות והרולים בתפריט ניתן למצוא את טרטר הבקר האייקוני, סלט ירוקים עם חסות אורגניות, סשימי פורל מגידול ים מקומי וסשימי אקאמי מטונה כחולת סנפיר מיוון. המנות העיקריות כוללות דניס פרפר, צ'יראשי עם מבחר דגים, מזאמן מח עצם ואונטריב בולגוגי. טווח המחירים למנה עיקרית נע בין 102 ל-188 שקל.
בנוסף למנות, המסעדה מציעה תפריט יין, סאקה וקוקטיילים בהנחות משמעותיות בשעות הצהריים, כולל אוסף ייחודי של סאקה ממזקקות בוטיק יפניות.
מה שמייחד את תפריט הצהריים הוא הסושי, שנעשה בדיוק קפדני ובטכניקות יפניות קלאסיות, אך בשילובים ייחודיים שלא ניתן למצוא בתפריטי סושי אחרים בעיר. הדגש במסעדה מושם על חיבור בין טכניקות יפניות מסורתיות לבין חומרי גלם מקומיים, תוך הקפדה על קיימות, מדיניות אפס בזבוז ושקיפות מלאה לגבי מקורות המזון.
מסעדת a, קומה 2 במגדל עזריאלי שרונה, תל אביב.
צהריים מוגשים בימים שני עד חמישי, 12:00–15:00.
לא להחמיץ! אירוע ספיישל בלו-פין טונה במסעדת פרא
זו התקופה שבה להקות של טונה אדומה (Bluefin) פוקדות את חופי ישראל – הזדמנות נדירה לטעום אחד מחומרי הגלם היוקרתיים והמבוקשים ביותר בעולם. במסעדת פרא, בהובלת השפים המוערכים אביעד פלד ואורי שטיינברג, יקדישו יום שלם לחגיגת טונה כחולת סנפיר על שלל חלקיה. המסעדה תציע מנות ספיישל לצד הקלאסיקות המוכרות של המקום, בקונספט שהפך לשם דבר בתל אביב. Processingfood
בין הספיישלים המתוכננים: טרטר טונה מתובל בשומן טונה ושמן זית עם שומר מוחמץ וקרקר כוסמין, וכן טונה טונטו – פרשנות למנה האיטלקית הקלאסית עם נתחי בלו פין טריים בסגנון סשימי המוגשים על רוטב טונאטו.
יום שישי 16.5 החל מ-12:00 ועד 23:00
מסעדת פרא, נחלת בנימין 27, תל אביב
להזמנת מקום: 050-3339900