הסיפור המפתיע של זינק: מתל אביב ליהוד - ממשיכים להפתיע 22 שנה אחרי

למרות המעבר מתל אביב ליהוד, מסעדת זינק של נייל רפאלי ממשיכה להתחדש עם תפריט חדשני המשלב איטלקי ואמריקאי. מה הסוד שהופך אותה למוסד קולינרי שמשפחות חוזרות אליו כבר שני עשורים?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זינק יהוד
זינק יהוד | צילום: אסף קרלה
3
גלריה
זינק יהוד
זינק יהוד | צילום: אסף קרלה

"המעבר היה אתגר, אבל גם הזדמנות," מספרים במסעדה. "פתאום היה לנו מרחב הרבה יותר גדול לעצב ולתכנן." והתוצאה מרשימה: מסעדה גדולה ומעוצבת בסגנון ייחודי, עם מרפסת עץ מדק טבעי ובר גדול ומרשים במרכז החלל. הקשיים שהיו כרוכים במעבר ממרכז תל אביב לפריפריה התבדו במהירה, והקהל הנאמן עשה את הדרך אחרי המסעדה האהובה.

פילוסופיית האוכל בזינק מבוססת על חומרי גלם איכותיים ביותר. הפסטות טריות בלבד, הבשרים מיושנים שבועות ארוכים כדי להגיע לטעם העשיר והמורכב ביותר. דגים טריים מגיעים כמעט מדי יום ונאפים בתנור אבן מיוחד שמעניק להם ארומה ייחודית. חובבי הבשר ימצאו כאן את צלעות הטלה האיכותיות ביותר והמבורגר שנטחן במקום מפילה, אנטריקוט וכבש – מנת הדגל של המסעדה מאז ימיה הראשונים.

זינק יהוד
זינק יהוד | צילום: דוד מויאל

לאחרונה, כחלק מתהליך ההתחדשות המתמיד, השיקה המסעדה תפריט חדש עם מנות ייחודיות שמושכות תשומת לב וממשיכות את המסורת של שילוב מטבחים. צונמי רול – סלמון עטוף באצה עם שומשום שחור ולבן קלוי ברוטב טריאקי וספייסי מיונז; חלת בצל בתערובת ירקות שורש עם בוטנים וטריאקי; צלעות טלה המוגשות כמניפה ורכות להפליא; באן אסאדו מפורק עם רוטב קיסר; פטוצ׳יני דייגים בציר דגים ואליו אוליו; ופילה מוסר ים על מצע של ריזוטו פטריות וכמהין – כל אלה רק חלק מההיצע העשיר והמגוון.

המעבר ליהוד, שבעבר נחשבה לפריפריה קולינרית, הוכיח את עצמו כמהלך נכון לא רק עבור זינק אלא גם עבור העיר עצמה, שהפכה בשנים האחרונות למוקד גסטרונומי מפתיע. עבור תושבי גוש דן שלא רוצים להתמודד עם הפקקים והחניה הבלתי אפשרית של תל אביב, זינק מציעה פתרון מושלם – חוויית מסעדת שף ברמה גבוהה, במרחק נסיעה קצר ונוח.

אז מי שמחפש לשלב בין מטבח איטלקי לאמריקאי, מי שרוצה לפגוש את המורשת הקולינרית של אחת המסעדות הוותיקות והמצליחות בישראל, או פשוט מי שמחפש ארוחה מיוחדת בסביבה נעימה – מוזמן להגיע לרחוב אלטלף 9 ביהוד, שם זינק ממשיכה לבנות את האימפריה הקולינרית שלה, 22 שנים אחרי שהכל התחיל.

תגיות:
מסעדות
/
ציפי רפאלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף