לכבוד החג שמתקרב בצעדי ענק, קבלו את ארבע עוגות הגבינה הטובות ביותר לשבועות – כשכל אחת מהן שונה לגמרי מהשנייה, וממכרת לא פחות מהאחרת. כולן מושקעות, כולן טעימות – וכל אחת מביאה סיפור אחר לשולחן החג. הנה ארבע אפשרויות שפשוט אי אפשר לטעות איתן, ותסמכו עליי: טעמתי, בחנתי, ניתחתי כל ביס – וריכזתי כאן רק את השוות באמת.
1. הקלאסית האלגנטית: עוגת גבינה בעיטור פירות יער – בייקרי לוטם דרעי
עוגה עם נוכחות רגועה. שכבת בסיס פריכה, מלית גבינה שמנת קרמית שנאפתה בתהליך איטי מה שהוביל למקרם הקטיפתי המושלם שלה, ולביס המדהים שנמס בפה, וציפוי שמנת עדין שמחבק את פירות היער הטריים – תות, אוכמניות, פטל. זו עוגה שמגיעה בשקט – אבל כובשת מהר. אין בה הפתעות, אבל יש בה דיוק. היא נראית כמו מתנה, ומרגישה כמו זיכרון מתוק של פעם. תסמכו עליי שהיא תשלב בול במרכז שולחן הקינוחים החגיגי. תגישו אותה יחד עם כלי הגשה מזכוכית ומזלג כסף קטן בצד - וקיבלתם הצגה מושלמת.
מחיר לעוגה 245 ₪ | מחיר לפרוסה 45 ₪
2. הפיסטוקית המטורפת: בסבוסה גבינה וקרם פיסטוק – רולדין
מה לא קורה בעוגה הזו? בסיס סולת הדרית, גבינת שמנת אפויה, קדאיף פריך שמקרקש בביס – ולמעלה קרם פיסטוק מרהיב בצבע ירוק.
זו עוגה שהיא לא רק קינוח – היא חוויה. כל שכבה מביאה מרקם אחר, טעם אחר, וכשהם נפגשים זה פשוט עובד. העוגה הזו דרמטית, חגיגית, היא אומרת ‘אני פה’ – ולא אשקר שהיא גם בטוח תגנוב את ההצגה. לא עדינה, לא שקטה, אבל כולה בסטייל. עצה שלי, אם אתם מחפשים עוגת גבינה לא בנאלית, וכזו שלא תרצו להפסיק לאכול ממנה - זו העוגה בשבילכם. אל תוותרו עליה! שילוב טעמים שהוא חלום בכל ביס.
מחיר 75 ₪ |
3. הקראנצ’ית המפתיעה: קראק פאי גבינה – רולדין
שכבה תחתונה של קרמבל שיבולת שועל, פלאן קרמל וניל שמרגיש כמו חיבוק מתוק, ושכבת גבינת שמנת אפויה שמאזנת הכל.
המרקם מעניין – רך למעלה, קראנצ’י למטה, וטעם של קרמל אמיתי – לא סינטטי. זו לא עוגת גבינה שגרתית – זו גרסה אמריקאית עם אופי. הכי קינוח לסוף ערב. אם אתם מכורים כמוני לקראק פאי - זו העוגה המושלמת שלכם לחג.
מחיר 129 ₪ | קוטר 21 ס"מ
4. הבריאה והבלתי מורגשת: עוגת גבינה ללא גלוטן – ביגה
אל תתנו לתווית "ללא גלוטן" להטעות אתכם – זו עוגה אמיתית לגמרי. המרקם מפתיע – עשיר, עסיסי וקרמי, בלי תחושת “תחליף” בכלל. מתאימה גם למי שרוצה להרגיש קצת יותר קל אחרי הארוחה, או סתם לצליאקים שחיכו לעוגה שתכבד אותם באמת. זו עוגה שקטה, נקייה, פשוטה – ובדיוק בגלל זה היא כל כך מוצלחת. בטעימה עיוורת אף אחד לא היה מנחש שאין בה גלוטן.
מחיר 72 ₪ |
ולסיכום?
מחפשים את הקלאסיקה? לכו על לוטם דרעי.
רוצים טוויסט מפתיע? הקראק פאי של רולדין יסגור לכם את הפינה.
מחפשים עוגה שעושה כניסה? הפיסטוקית שלכם.
מארחים גם מי שמעדיף בריא או נטול גלוטן? ביגה זו הבחירה הנכונה.