רשת מסעדות "הגראז’" ממשיכה לחרות את שמה בתודעה הקולינרית בהשקת תפריט ספיישלים מושחת, כזה שמבטיח להעלות את רף הפינוק לפסגות בלתי צפויות. בעוד בעולם סצנת ההמבורגרים האקסטרווגנטית כבר הגיעה למחוזות של המבורגרים משולבים בלובסטר, בכמהין או בעלי זהב - “הגראז’” מוכיחה שגם במטבח שלנו אפשר ליצור יצירות דקדנטיות מיוחדות.

היהלום שבכתר התפריט הוא ללא ספק הסמאש בורגר עם רוטב צ’דר מעושן, שמוגש תחת קטגוריית ה”מנוגבים”, שם המרמז על הטבילה העמוקה בים של רוטב עשיר. שתי קציצות סמאש, שעברו טיפול מדוקדק על הפלנצ’ה ליצירת קראסט עשיר, מונחות בתוך לחמנייה רכה ועטופות ברוטב צ’דר מעושן בעל גוון ענברי. כל ביס מהקומפוזיציה הזו הוא חוויה רב־ממדית, סימפוניה של טעמים שבה עסיסיות הבשר הדחוס משתלבת בהרמוניה במליחות העמוקה של הצ'דר, בעוד הארומטיות המעושנת מלטפת את החך. למרות העושר והנדיבות הפרועה, המנה שומרת על איזון קולינרי מפתיע (89 שקלים).

כדורי מק אנד צ'יז - חלפיניו מטוגנים, הגראז' (צילום: אנטולי קרינצקי)
כדורי מק אנד צ'יז - חלפיניו מטוגנים, הגראז' (צילום: אנטולי קרינצקי)

לצד פאר הבשר, בולטים כדורי המק אנד צ’יז המטוגנים בטעמיהם החדשים: חלפיניו ושום קונפי. כדורים אלו, מנת דגל מוערכת של המקום, מציגים קריספיות מושלמת מבחוץ ורכות נימוחה מבפנים, ומקבלים טוויסטים מתוחכמים המעידים על מחשבה קולינרית. גרסת החלפיניו מציעה פיקנטיות עדינה אך נוכחת, החומקת בעורמה מהמתיקות ומרעננת את החך, בעוד כדורי השום קונפי מספקים עומק חמאתי (45 שקלים).

רשת “הגראז’” מוכיחה שאפשר לשלב בין "השחתה” מחושבת לבין מצוינות קולינרית ושבישראל אפשר למצוא המבורגרים שאינם נופלים בחדשנותם מאחיהם מעבר לים. המקום מציע חוויה המשלבת ביצוע מדויק ותעוזה, ובהחלט מצדיק את מעמדו המוביל בתחום המאכלים המנחמים והמפנקים.

“הגראז'", הרצל 151 ראשון לציון; ראול ולנברג 24 תל אביב, 03-6499600 (לא כשר)


8 מנות מצטיינות - עם גבינות

קפה דיה, מבשרת ציון: מאפה פיתה בלקני במילוי חצילים קלויים וגבינות (24 שקלים)

דיה (צילום: גיל בן מאיר)
דיה (צילום: גיל בן מאיר)

רשת רפאלו, חיפה והקריות: ברבאבייטולה – סלקים צלויים, גבינת בושה מקורמלת, קציפת סלק ופקאן (67 שקלים)

רפאלו (צילום: אסף קרלה)
רפאלו (צילום: אסף קרלה)

ZO, תל אביב: בקרפסט רול – טמאגו, קרם שמנת סלמון ואבוקדו (72 שקלים)

ברקפסט רול ZO (צילום: אסף קרלה)
ברקפסט רול ZO (צילום: אסף קרלה)

ברקפסט רול (צילום: אסף קרלה)
ברקפסט רול (צילום: אסף קרלה)

עראבסקה, חיפה: סלט בנדורה וריחאן עם כדורי גבינת ג’יבנה על מצע לאבנה (59 שקלים)

סלט בנדורה וריחאן- מסעדת עראבסקה חיפה (צילום: יחצ לימור כרסנטי)
סלט בנדורה וריחאן- מסעדת עראבסקה חיפה (צילום: יחצ לימור כרסנטי)

כרמים - מושב סגולה, רחובות ובאר שבע: בוראטה עם קרם פיסטוקים, סלקים מעושנים, טוויל פרמזן ובזיליקום (72 שקלים)

מנת בוראה, מסעדות כרמים, מחיר 72 שח (צילום: אסף קרלה)
מנת בוראה, מסעדות כרמים, מחיר 72 שח (צילום: אסף קרלה)

G27, רמת גן: פיצה בוראטה עם שמנת, מוצרלה, מחית כמהין ובלסמי (92 שקלים)

G27 (צילום: יחצ)
G27 (צילום: יחצ)

DUKE, חיפה: טורטליני פולנטה, חמאה, אורגנו, יין לבן ופרמזן (81 שקלים)

דיוק, חיפה (צילום: רפי ביטון)
דיוק, חיפה (צילום: רפי ביטון)

JMT, תל אביב: פפר אנד צ’יז – פלפלים חריפים מטוגנים במילוי מוצרלה ורוטב גוצ’וג’אנג (36 שקלים)

JMT (צילום: אמיר מנחם)
JMT (צילום: אמיר מנחם)