טעימים להפליא ובריאים: מתכון למנת דג פיקנטית על מצע ירקות

תענוגות דגים: הם טעימים להפליא ובריאים לא פחות, וגם מתאימים לסועדים השומרים על הגזרה. נשאר רק לבחור בסוג דג אהוב – ולהכין את המתכון הקל המצורף

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מנת דג פיקנטית על מצע ירקות
מנת דג פיקנטית על מצע ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

השבוע בחרתי להתמקד בדגים, ולהציע מתכון קל להכנה של מנת דג פיקנטית על מצע ירקות. הדגים ידועים בטעמם הנפלא וגם בעושר שלהם בערכים תזונתיים. הם לא עתירי קלוריות ולכן מהווים אופציה מעולה לארוחה כששומרים על הגזרה.

חשוב מאוד להשתמש בדגים טריים, ואף רצוי לאמץ חנות דגים טובה שתוכלו לסמוך על איכות הדגים שתקנו בה. קיים הבדל משמעותי בין דגים טריים לדגים קפואים, בעיקר בטעם. לדעתי, אנשים שאומרים שהם אינם אוהבים דגים לא טעמו מעודם דג טרי ואיכותי.

במתכון המובא כאן אפשר להשתמש בסוגי דגים שונים, לפי טעמכם. במינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על השולחן: ארוחה טעימה, איכותית ובריאה. וגם תופתעו מהצבעוניות הנהדרת שתקבלו על הצלחת.

פטריות ממולאות גבינות טבעוניות
פטריות ממולאות גבינות טבעוניות | צילום: יחצ
פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני
פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני | צילום: סטודיו אולימפיה

בסדרה שלושה טעמים: בנוסח אלפרדו – מלית המשלבת שלושה סוגי גבינות טבעוניות: עיזים, מוצרלה ופטה, בניחוח איטלקי. בנוסח בלקני – שילוב של קרם פלפלים וגבינת פטה טבעונית מלוחה בטעמים מעודנים. בנוסח ים־תיכוני – מלית המשלבת טעמי חמאה וגבינות עם עשבי תיבול.

הפטריות הטריות נשלחות למילוי במפעל, ואחר כך הן עוברות הקפאה ואריזה מוקפדת. בכל אריזה חמש פטריות גדולות וממולאות. מכניסים לאפייה בתנור ל־15 עד 20 דקות, והמנה מוכנה להגשה.

תגיות:
ירקות
/
דגים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף