השבוע בחרתי להתמקד בדגים, ולהציע מתכון קל להכנה של מנת דג פיקנטית על מצע ירקות. הדגים ידועים בטעמם הנפלא וגם בעושר שלהם בערכים תזונתיים. הם לא עתירי קלוריות ולכן מהווים אופציה מעולה לארוחה כששומרים על הגזרה.
חשוב מאוד להשתמש בדגים טריים, ואף רצוי לאמץ חנות דגים טובה שתוכלו לסמוך על איכות הדגים שתקנו בה. קיים הבדל משמעותי בין דגים טריים לדגים קפואים, בעיקר בטעם. לדעתי, אנשים שאומרים שהם אינם אוהבים דגים לא טעמו מעודם דג טרי ואיכותי.
במתכון המובא כאן אפשר להשתמש בסוגי דגים שונים, לפי טעמכם. במינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על השולחן: ארוחה טעימה, איכותית ובריאה. וגם תופתעו מהצבעוניות הנהדרת שתקבלו על הצלחת.
בסדרה שלושה טעמים: בנוסח אלפרדו – מלית המשלבת שלושה סוגי גבינות טבעוניות: עיזים, מוצרלה ופטה, בניחוח איטלקי. בנוסח בלקני – שילוב של קרם פלפלים וגבינת פטה טבעונית מלוחה בטעמים מעודנים. בנוסח ים־תיכוני – מלית המשלבת טעמי חמאה וגבינות עם עשבי תיבול.
הפטריות הטריות נשלחות למילוי במפעל, ואחר כך הן עוברות הקפאה ואריזה מוקפדת. בכל אריזה חמש פטריות גדולות וממולאות. מכניסים לאפייה בתנור ל־15 עד 20 דקות, והמנה מוכנה להגשה.