לאחר ההתפשטות של תה המאצ'ה לאחרונה, החל משקה חדש להופיע באופק. משקה ההוג'יצ'ה החל למשוך חובבי משקאות טבעיים ברחבי העולם בטעמו העדין ובריחו המרגיע. על פי מה שפרסם אתר המגזין "סיטי" City הסלובני, משקה ההוג'יצ'ה, שמקורו ביפן, צובר פופולריות גוברת במקומות אחרים, כחלופה חמה יותר, עם פחות קפאין, ויותר חמימה מהקפה הקלאסי או המאצ'ה.
ההוג'יצ'ה הוא תה ירוק יפני שעובר קליה, ולא אידוי, בניגוד למאצ'ה ולסנצ'ו הידועים יותר. תהליך הקליה הופך את העלים והגבעולים של צמח הקמליה הסינית לתערובת בצבע חום עם ריח עשני עדין.
הקליה מעניקה ריח ייחודי עם נגיעות של קרמל ואגוזים ומפחיתה באופן משמעותי את תכולת הקפאין, מה שהופך את ההוג'יצ'ה למשקה מושלם לזמני הערב או למי שרוצה להימנע מחומרים מגרים. כאשר מערבבים את ההוג'יצ'ה עם חלב, נוצר לאטה הוג'יצ'ה. ובניגוד ללאטה מאצ'ה, עם הטעם הצמחי המובהק יותר, לאטה ההוג'יצ'ה מעניק טעמים חמים ורכים של קקאו, עשן ואגוזים. הוא מתאים לדבש ולווניל, והוא טעים חם או קר.
דרכי הכנה
ניתן לבחור בין שתי דרכים - באמצעות אבקת הוג'יצ'ה או העלים המסורתיים.