"בעשר השנים האחרונות ניהלתי את מסעדת ‘האותנטית’ בעיר", מספר מסרטי בראיון ראשון מאז פתיחת המסעדה החדשה. "‘האותנטית’ זכתה להצלחה רבה והובילה בלא מעט בחינות בבאר שבע. סגרנו אותה בעקבות השינויים שהגיעו לאחר השביעי באוקטובר, ובנוסף הרגשתי שהגענו לאיזשהו מיצוי. הבנתי שהעולם שלנו משתנה, והגודל הענקי כבר פחות רלוונטי".
הרעיון למסעדה חדשה היה מושרש עמוק בחלום ישן. "תמיד חלמתי להקים משהו בעיר העתיקה פה בבאר שבע. מקום עם מבנה ערבי — היה לי חשוב מאוד כדי שיהיה כמה שיותר אותנטי, ומפה הגענו לפתוח את ‘לס’".
המסעדה ממוקמת בבניין טורקי עתיק ששימש בעבר כבית ספר לשייח’ים. היא יושבת בלב העיר העתיקה, מול פיקוד דרום. "מצאנו את המבנה המיוחד כל כך, שדיבר בדיוק את השפה שחיפשנו. בנינו חצר יין על הרקע של המבנה המדהים, עם מטבח שמגיש אך ורק אוכל עם חומרי גלם מקומיים. כנ”ל היינות – אך ורק ישראלים ומקומיים. אני בטוח שזאת התקופה הנכונה לפרגן דווקא למה שאנחנו עושים בארץ ולתוצרת מקומית, ולא להביא שום דבר מבחוץ".
השפה של המקום, כפי שמסרטי מנסח אותה, היא: "יין, אוכל ואדמה”. לדבריו, "החיבור לאדמה ולארץ ישראל זה הכיוון שלנו. יין זה משהו שמלווה אותי בעשר השנים האחרונות, ואני מאמין בו ומכניס אותו חזק לעיר הדרומית".
"בעיר כמו באר שבע, אין מסעדת שף כשרה – אנחנו היחידים", הוא מוסיף. "ההקפדה אצלנו על חומרי הגלם, על נראות המנות והסגנון – זה משהו שלא קיים פה. זה חדש. אמנם ב’אותנטית’ היו נגיעות של זה, אבל לא כמו כאן".
גם האווירה במסעדה נבדלת ממה שמוכר לתושבי הדרום. המקום כולל רק 30 מקומות ישיבה, ההזמנות מתבצעות מראש בלבד, והאווירה מוגדרת כפיין-דיינינג עם מפיות בד וכוסות יין מקריסטל של רידל – פריטים נדירים במסעדות הדרומיות.
"הקהל בבאר שבע זה קהל נאמן שמגיע לא משנה איפה פתחתי ומה עשיתי", אומר מסרטי. "זה קהל שהולך אחרינו, מפרגן, סקרן ובעיקר צריך דברים חדשים בעיר. אנשים מגיעים בהמוניהם, אין כמעט זמני המתנה כי אנחנו עובדים על בסיס הזמנת מקומות. אנחנו מנהלים את ההזמנות בצורה נכונה. באר שבע צריכה מקומות חדשים וצריכה איכות. בסוף אנשים יוצאים מבאר שבע כדי לצרוך את חוויות הבילוי האלה – אין סיבה שזה לא יהיה נגיש וקיים פה".
התפריט ב”לס” שונה מאוד ממה שהיה ב”אותנטית”. אם קודם הייתה התאמה לקהל המקומי בלי אג’נדה שף אישית, הרי שכאן הדגש הוא על טכניקה, חומרי גלם ושפה קולינרית חדשנית. בין המנות אפשר למצוא גם סטייק וגם דגים נאים, וכן את מנת ה”לחוח אווז” – מנה שמסרטי נושא איתו מימיו הקודמים.
על ליאור טקאץ ז”ל נכתב: "לפעמים אדם עוזב את העולם, אבל האור שהוא משאיר אחריו רק הולך ומתרחב. ליאור טקאץ ז”ל היה כזה. איש של שמחה, של אהבה, של מוזיקה ואוכל טוב. איש של אנשים".
בערב יוגשו מנות מהשף מסרטי בהשראת המנות והטעמים שליאור הכי אהב, לצד דוכני קוקטיילים ויין, והופעות חיות של די-ג’יים. המסעדה מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק ולהגיע "לחגוג את החיים, בדיוק כמו שליאור אהב – בערב אחד מיוחד מלא בטעמים, צלילים, זיכרונות וחיבוקים".