בהודעה רשמית שפירסמה המסעדה ללקוחותיה, כתבו אנשי הצוות כי ההחלטה התקבלה "בלב כבד", לאחר תקופה ממושכת של מאמצים להחזיק את המקום פתוח. לדבריהם, "למרות שזכינו בפרסים, בהכרה ובתמיכה בלתי פוסקת - פשוט התעייפנו". בהמשך ההודעה הודו לבאי המסעדה ולשותפים העסקיים שליוו אותם לאורך השנים, כולל בתקופות של משבר, מגפה, ירידה בתיירות, משבר אנרגיה ומיתון.
עוד נמסר מהמסעדה כי במהלך חודש אוגוסט ימשיכו לפעול כרגיל, כאשר הארוחה האחרונה תוגש ב־30 לחודש. "נשמח להיפרד מכם באופן אישי עם תפריט הקיץ שלנו, ולהרים כוסית על בקבוקי יין מיוחדים ששמרנו לאירועים מיוחדים", נכתב.
ההודעה לא התייחסה במפורש לסיבות פוליטיות או ביטחוניות, אך בישראל גוברות התחושות כי מסעדנים ובעלי עסקים ישראלים בברלין ובאירופה בכלל, פועלים בשנים האחרונות בתנאים קשים - בין היתר עקב גל אנטישמיות שהוחרף מאז תחילת המלחמה בעזה. במקביל, עלו דיווחים על מקרים של תקיפות, חרמות, וקריאות לחרם כלפי עסקים המזוהים כישראליים.
בפוסט נוסף של המסעדה נרמז על תחושות מורכבות סביב האירועים בישראל. לדבריהם, "בכל הקשור למלחמה במולדת שלנו - המלחמה הזו הייתה צריכה להסתיים מזמן, דרך דיאלוג וחמלה, כך שהחלום שלנו על עתיד בטוח לכל האנשים, ללא קשר ללאום, מגדר או זהות, יוכל להתגשם".
גרניט הבהיר בתגובה לחדשות 12 כי הסגירה אינה נובעת מלחץ ציבורי או אנטישמיות, אלא מסיבות לוגיסטיות בלבד: סגירת המלון שבו שכנה המסעדה והצורך בשיפוצים. "צוות המסעדה ממתין בציפייה שהשיפוץ יסתיים בסוף יולי, ובאוגוסט תהיה פתיחה חגיגית", אמר. לדבריו, "זו מסעדה על שם סבתא שלי. יישבר לי הלב אם היא תיסגר, חס וחלילה".