אין כמו ניחוחות אפייה כדי לספר את סיפורו של מטבח וכדי לבטא פינוק וחמימות. סיפור של אהבת אין קץ לאוכל טוב. אני אוהבת בעיקר את מאפי הבצק, ובפרט את הפשוטים שבהם. אלו שעל ידי ערבוב ולישה של מספר חומרים בסיסיים - קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים - יוצרים בצק נפלא.
המאפים הם פינוק לא רק לאוכלים, אלא גם לבשלן הביתי, מכיוון שבגזרה זו קל ופשוט להבליט את היצירתיות שחבויה בנו. להרכיב שילובים מקוריים, לחבר בין טעמים מארצות שונות וליצור מנות טעימות שייזכרו זמן רב אחרי הארוחה, ויידרשו מחדש שוב ושוב.
שמים בקערה רחבה או בקערת מערבל את הקמח, השמרים והמים. מערבבים במשך 3-2 דקות ומוסיפים את יתר החומרים. לשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, שניתק מדופנות הקערה.
החלטתם להשקיע? למה שלא תכינו פוקאצ'ה עם תוספות מעניינות, שיוצרות עניין בעת ההגשה. אתם מוזמנים לבחור באחת מבין התוספות שהבאתי כאן, או ליצור טעמים נוספים, כיד הדמיון הטובה עליכם.
טגנו או צלו פרוסות מחצי חציל ופרוסות מקישוא בינוני אחד. הקפיצו עם מעט שמן זית 10 עגבניות שרי חתוכות, 4 שיני שום קצוצות ועלי רוזמרין או בזיליקום.
ערבבו בקערה קישוא אחד פרוס דק-דק, עלים משני ענפי תימין, גמבה אחת חתוכה לרצועות, גבינת עזים חתוכה לקוביות, שתי כפות שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. פזרו הכל על גבי הבצק. התפיחו והעבירו לאפייה בתנור.
ערבבו בקערה שתי עגבניות בינוניות פרוסות דק, פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקות, שתי כפות רוטב צ'ילי, כף אריסה, ½ כפית כמון, ¼ כפית קימל טחון, שתי כפות שמן זית ומלח גס. פזרו הכל על הבצק, התפיחו והעבירו לאפייה בתנור.