ההכנות התחילו ימים ספורים לפני פורים, כל שנה, בריטואל קבוע. לא, אינני מתכוונת לבחירת התחפושות וקניית האביזרים, הכנות אלו התחילו בביתנו כבר אחרי ט"ו בשבט. אני מתכוונת למנהג המקסים של משלוחי המנות.
השבוע בחרתי להציע לכם שלושה מתכונים להכנת עוגיות ממולאות נהדרות. האחת במלית תמרים, השנייה במלית ריבה צבעונית והשלישית בשוקולד צ'יפס. את כולן אפשר לשלב במשלוח מנות אישי ומפנק.
להכנת העוגיות. הכינו עוגיות קטנות מהרגיל, והפכו אותן לעוגיות ביס. אגב כך תקבלו כמות גדולה יותר של עוגיות וגם תחסכו בקלוריות.
2 כוסות קמח, מנופה1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס מים חמים
100 גרם חמאה, מחמאה או מרגרינה
1/4 כוס שמן
1/4 כפית תמצית וניל משובחת, או מספר טיפות מי ורדים
150 גרם תמרים, מעוכים
2 כפיות שמן קנולה
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר
מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-25-30 דקות. מוציאים מהתנור וזורים מיד מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקררים, וזורים על העוגיות אבקת סוכר בשנית.
אפשר להעשיר את המלית במעט אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים, קליפת תפוז מגוררת או קינמון.
בעזרת חותכן עוגית ניתן לקרוץ שלל צורות: עיגול, פרח, לב, מעוין ועוד, ואפשר גם להגיש רק שכבה אחת, או אז בוזקים עליה אבקת סוכר לפני האפייה.
1/2 כוס סוכר
1/4 2 כוסות קמח, מנופה
1 ביצה
1 כוס ריבה (ריבת תות שדה, ריבה מעורבת, ריבת שזיפים, ריבת משמש או כל ריבה אחרת לפי הטעם)
לקישוט:
אופים 22 דקות בחום של 180 מעלות, בתנור שחומם מראש. מצננים. בעזרת כפית מניחים מעט ריבה במרכז העוגיות השלמות. מכסים בעזרת העוגיות עם החור ומפדרים באבקת סוכר.
רצוי להניח את העוגיות המחוררות על גבי רשת ברזל ולפדר אותן באבקת סוכר קודם להנחתם על העוגייה המרוחה בריבה, כך הריבה תבצבץ בצורה יפה וללא אבקת סוכר.
150 גרם חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום, או סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כוסות קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית ליקר שוקולד
200 גרם שוקולד צ'יפס
אופים בתנור שחומם היטב בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.
ניתן להוסיף לבצק אגוזי מלך קצוצים או חמוציות, ולשלב אבקת קקאו. אפשר לקשט את העוגיות בסוכריות עדשים צבעוניות.