ליל הסדר, כמו ראש השנה, נחשב לאחד החגים החשובים בלוח השנה העברי, ואנחנו מתכוננים רבות לקראתו. אני יודעת שיש משפחות שנצמדות להרגלים שעליהם גדלו, ושנה אחרי שנה מגישות את המטעמים שמזוהים ואופייניים לחג. אבל הפעם בחרתי לעשות משהו קצת שונה, ולשלב את הטעמים המסורתיים שמוגשים לשולחן, עם טעמים חדשים שאינם אופייניים.
לאחר ההקפאה בשיטה זו אפשר להכין אותם גם בטיגון בשמן עמוק שנעשה עד להשחמה קלילה, או טיגון קל במעט שמן עם הרוטב המוכן.
• 7 ביצים
• כ-400 גרם קמח תפוחי אדמה (הכמות יכולה להשתנות לפי כמות המים שסופג תפוח האדמה)
• 1 כפית שטוחה מלח
•רבע כפית פלפל לבן גרוס
• מעט אגוז מוסקט
מוסיפים את הביצים והתבלינים. בוחשים ומוסיפים בהדרגה את קמח תפוחי האדמה, עד לקבלת מרקם מעט בצקי אבל לא קשה מדי.
• 3 בצלצלי שאלוט פרוסים, או חצי בצל יבש
• 6-4 שיני שום פרוסות
• 1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות משומרות
• חצי כפית מלח
• 1 כפית סוכר
• 1 צרור בוקה גרני (צרור של מספר ענפי פטרוזיליה, עלי תימין ועלה דפנה, כרוכים יחד)
• 2 כפות שמן זית
• 1 חבילת תרד שטוף וקצוץ גס או עלי מנגולד
• 1 שן שום נעוצה בקצה מזלג
• מלח ופלפל לפי הטעם
• מיץ מסונן מ-3 עגבניות מרוסקות בבלנדר
• רבע כוס שמן זית
• 2 בצלים סגולים פרוסים
• 2 שיני שום פרוסות
• רבע כוס זיתים שחורים (מומלץ מזן קלמטה), ללא חרצנים, חצויים
• כ-250 גרם עגבניות שרי חצויות
• רבע כוס עגבניות מיובשות לחות, חתוכות לרצועות
• מלח ופלפל
• 2 זוקיני או קישואים, חתוכים לפרוסות דקות בעובי חצי ס״מ
• 2 כוסות מים, או ציר ירקות, או ציר עוף
• 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
• 1 כף צלפים
את הניוקי הקפואים מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב יפה. מוסיפים לרוטב ומגישים.
את המנה מכינים מחלמונים. מהחלבונים שנותרו אפשר להכין מרנג, עוגיות קוקוס, עוגיות מקרון, ואפשר להקפיא את החלבונים למשך שלושה חודשים לכל היותר. בחרתי להציג לכם שתי דרכי הגשה לאותה מנה: האחת על מצע תותים, והשנייה עם אגסים מבושלים בסירופ ורוטב שוקולד.
• 1 ליטר קרם קוקוס
• 1 מקל וניל, או חצי כפית תמצית וניל
• 12 חלמונים
• 5 כפות סוכר
• 1 כף שמן זית
• 4 כפות סוכר (לבן, דמררה או שילוב של השניים)
• 8 אגסים
• 1 ליטר מים
• 300 גרם סוכר
• 1 מקל וניל
• 1 כוס יין לבן
• 100 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
• 200 מ״ל מים
בקערית נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את התערובת בהדרגה אל נוזלי הקוקוס, תוך כדי טריפה במטרפה, עד לקבלת בלילה חלקה.
מוזגים את הבלילה אל התבנית המרופדת. מניחים את התבנית עם הבלילה בתוך תבנית נוספת, ובה מים רותחים שמגיעים ל-2 ס״מ מגובה התבנית עם הבלילה (באן מארי). אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.