1 כפית מלח
רבע כוס שמן
50 גרם מרגרינה (או חמאה)
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
נייר אפייה
1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים מלח, שמן ומרגרינה, ומביאים לרתיחה שנייה.
2. מוסיפים קמח מצה ובוחשים עד שמתקבל גוש בצק הניתק מהדפנות. מסירים מהאש, מצננים ובוחשים מדי פעם.
3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה, עד קבלת עיסה חלקה. משהים 30 דקות.
4. בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות, ומסדרים בתבנית המרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. בעזרת מספריים יוצרים שני חתכים כמו איקס קטן. לצורת הגשה חגיגית ומרשימה, הכניסו את עיסת הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן, וזלפו בגודל אחיד אל התבנית ברווחים שווים.
5. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מכבים ומשהים את הלחמניות בתנור, כשדלת התנור מעט פתוחה למשך כ-10 דקות.