פעם הסתפקנו באלכוהול בסיסי. היה לנו ערק, אוזו, רום, קוניאק, ברנדי ובמקרים בודדים ומיוחדים גם וויסקי. פה ושם צף הדובדבן או ששפתי הכוסות עוטרו בפס לבן של סוכר, הכול בהתאם לאירוע ולתקציב. עם ההתפתחות הקולינרית החלה התעוררות וסקרנות סביב עולם המשקאות האלכוהוליים, שהפכו למיוחדים ומעוצבים יותר.
באחר צהריים אחד מועלם לימד אותי קצת על תורת הערבוב והתנועה ליצירת הטעם המושלם למשקה. אז אם גם אתם רוצים ליהנות מקוקטייל מעניין בבית, כל מה שאתם צריכים הוא לעקוב אחר מתכוני הקוקטיילים הבאים שרקחנו במיוחד עבורכם.
אלו האביזרים שכדאי שיהיו בבית כדי לרקוח את המשקה המושלם: שייקר. אם אין אפשר להשתמש בצנצנת עם מכסה. ג'יגר (כלי מדידה). אפשר להשתמש בכוס קטנה, כאשר הנפח שלה ידוע לכם. כותש. אם אין אפשר להשתמש במערוך. קרש חיתוך, סכין. קרח, כוסות וקשים. פירות העונה (אבטיח, מלון, נקטרינה) עשבי תיבול (נענע, רוזמרין, תימין). תבלינים (מקל קינמון, מקל ווניל, כוכבי אניס).
מזגו ערק לכוסות (או אוזו, או בוכה), הוסיפו קרח, מעט מים, נענע, תימין, רוזמרין ופרוסות לימון. אפשר להוסיף גם 2-1 כפות רוזטה ומספר שקדים טריים.
החומרים: (למנת משקה אחת)
6 עלי נענע
3 קוביות אבטיח בגודל 3X3 ס"מ, מאבטיח מתוק-מתוק
50 מ"ל רום בקרדי (או כל רום בהיר שיש)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
25 מ"ל מי סוכר
2 טיפות אנגסטורה ביטרס (תבלין אלכוהולי שמבוסס על תערובת שורשים ותבלינים. זמין בחנויות האלכוהול), אופציונאלי
50 מ"ל סודה
לעיטור וקישוט:
פלח אבטיח ועלי נענע
מכניסים לשייקר את הנענע וקוביות האבטיח ובעזרת כותש /פטיש דוחסים ומרסקים אותם היטב. מוסיפים את שאר החומרים (פרט לסודה), מוסיפים קרח למילוי השייקר, מנערים היטב ומסננים את הנוזלים לתוך כוס גבוהה ויפה מלאה בקרח. מסיימים בתוספת מי סודה.
מעטרים בפלח או קוביות אבטיח קטנות ועלי נענע.
החומרים: (למנת משקה אחת)
50 מ"ל משקה ג'ין בומביי (או כל ג'ין שיש לכם בבית)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
20 מ"ל מי סוכר
קורט פלפל אנגלי, טחון
1 קוביית מלון בגודל 3X3 ס"מ
2 טיפות אנגסטורה ביטרס - לא הכרחי
50 מ"ל בירת ג'ינג'ר FEVER TREE (להשיג בחנויות המתמחות)
לעיטור וקישוט :
פלח מלון, רצועות דקיקות של קליפת לימון, ענף רוזמרין
מכניסים לתוך השייקר את קוביות המלון ובעזרת כותש /פטיש דוחסים, מועכים ומרסקים אותו.
מוסיפים את יתר החומרים, פרט לבירה. מוסיפים קרח עד למילוי השייקר, מנערים היטב ומוזגים תוך כדי סינון לכוס יין או שמפניה עם קרח.
משלימים עם בירת ג'ינג'ר ומעטרים במלון, רצועות לימון ורוזמרין.
החומרים: (למנת משקה אחת)
50 מ"ל וויסקי ג'ק דניאלס (או כל וויסקי אמריקאי שיש לכם בבית)
25 מ"ל ליקר אמרטו די סרונו (או כל ליקר שקדים שניתן להשיג)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
2 פרוסות נקטרינה, עסיסית
15 מ"ל מי סוכר
לעיטור וקישוט :
כוכב אניס, אגוז מוסקט, רצועות דקיקות של קליפת תפוז
מכניסים לשייקר את הנקטרינה החתוכה ובעזרת כותש /פטיש דוחסים כותשים ומרסקים אותה.
מוסיפים את שאר החומרים. ממלאים בקרח את השייקר, מנערים היטב ומסננים לכוס מעוצבת מלאה בקרח.
מקשטים עם כוכב אניס רצועות התפוז ומעט אגוז מוסקט טחון.
החומרים: (למנת משקה אחת)
45 מ"ל טקילה "סאוזה הורניטוס" (או כל טקילה איכותית אחרת)
10 מ"ל ליקר תפוזים "גרנד מרניה" (או כל ליקר תפוזים)
30 מ"ל מיץ ליים טרי (או מיץ לימון)
3 ענבים שחורים מתוקים, ללא חרצנים
15 מ"ל מי סוכר
1 פרוסת ג'ינג'ר
לעיטור וקישוט:
סליל קליפת לימון, גרגרי פרג ופלפל אנגלי
מכניסים לשייקר את הענבים והג'ינג'ר וכותשים/ מרסקים אותם היטב. מוסיפים את יתר החומרים, מנערים ומוסיפים קרח.
מנערים היטב ומסננים לכוס מעוצבת שאת שפתיה עיטרנו בגרגרי פרג ופלפל אנגלי. מוסיפים רצועות דקיקות של קליפת לימון.
קוקטייל טרופי שמבוסס על סגנון "טיקי" משנות ה-60 (משקאות משולבים עם פירות אקזוטיים ומטריה קטנה לקישוט), שזוכה לעדנה מחודשת
החומרים: (למנת משקה אחת)
30 מ"ל רום בקרדי בהיר (או כל רום אחר)
30 מ"ל רום בקרדי "אוקהרט" (רום מתובל)
15 מ"ל מיץ ליים טרי (או מיץ לימון)
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
30 מ"ל מיץ אננס טרי
15 מ"ל מיץ מנגו טרי
20 מ"ל קרם קוקוס
לעיטור וקישוט:
פרח אכיל, רצועות קליפת תפוז, עלי נענע, פלח מנגו וקינמון
מכניסים את כל החומרים לתוך מיכל שייקר, סוגרים ומנערים היטב.
מסננים לכוס גבוהה ויפה מלאה בקרח, ומעטרים עם רצועות התפוז, פלחי מנגו, פרח אכיל וקינמון (את הקינמון אפשר להדליק ואז הוא מפיץ ניחוח נפלא בעת ההגשה).