לפני מספר שבועות קיבלתי תפוחים ממטעי קיבוץ מרום גולן. היו אלו זנים שונים של תפוחים אשר מיד נכנסו בצורה כזו או אחרת לשלל המאכלים שאני נוהגת להכין. הזן החמצמץ שולב מיד עם מנות עוף. שני זנים אחרים נכנסו לתוספת מתוקה של בצלים ופירות מיובשים שצירפתי למנת בשר עשירה. בפעם אחרת שילבתי אותם במלית מתובלת בקינמון, זנגביל והל, שאותה הכנסתי בין עלעלי בצק פילו. וכמובן שגם הכנתי בעזרתם עוגות שמאוד התאימו לחודש שבט שהתחיל, וממש לפני ט"ו בשבט.