פינת TAKE AWAY בריא: "טבעל'ה" - מסתבר שאפשר ליהנות ולשבוע גם ממנות ללא בשר

המסעדה הוותיקה מכפר סבא פתחה סניף תל אביבי חדש שמציע כמה מנות טבעוניות טעימות ומפתיעות במיוחד. הצטיינו: הקינוחים שלא הכילו סוכר והיו נהדרים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כריך לבנה ביתית, טבעל'ה
כריך לבנה ביתית, טבעל'ה | צילום: דור ברנדמן
4
גלריה
שווארמת הסייטן של טבע'לה. צילום: דור ברנדמן
שווארמת הסייטן של טבע'לה. צילום: דור ברנדמן | שווארמת הסייטן של טבע'לה. צילום: דור ברנדמן

המנה הראשונה הייתה מצוינת. האסאי הוא פרי יער שמגיע מהאמזונס ומוגדר כמזון-על; עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בנוסף, הוא מכיל כמות גדולה במיוחד של חלבון. המנה גדולה ומגיעה קפואה. על אף צבעו הסגול-חום של האסאי, שעלול לגרום לרתיעה קלה, הטעם מפצה על הצבע והמנה מרעננת. לא ברור, עם זאת, מדוע היא נחשבת למנה ראשונה - לטעמנו היא יכולה להתאים יותר כקינוח, למי שמעדיף קערת בריאות צוננת.

שני הכריכים שקיבלנו למנה העיקרית היו טעימים ומשביעים. בכריך הקר, הופתענו מאוד מהטעם העדין של לבנה השקדים - המרקם שונה מאוד מלבנה רגילה, הוא מעט גרגירי, אבל טעים מאוד. כדאי להדגיש שהכריך נרטב מאוד מהעגבנייה שהוא מכיל, מה שלא מומלץ לאלו שלא אוכלים על המקום. הכריך החם הכיל שווארמה של נתחי סייטן מתובלים, שאכן הזכירו מאוד שווארמה בטעמם. גם כאן התווספו ירקות, והכל הגיע על מצע של טחינה סלק - עם צבע ורדרד שכולם הסכימו שהוא מסקרן, אך לא כולם הסכימו שהוא טעים.

שתי עוגות הקינוח, שלא מכילות סוכר או גלוטן, הפתיעו מאוד. עוגת גבינת-הקשיו, על בסיס תמרים ואגוזים טחונים, עם קישוט של תותים, הייתה נהדרת. בחיים לא היינו מנחשים שלא מדובר בגבינה אמתית. בסיס העוגה היה טעים במיוחד, אך על התותים שלמעלה בהחלט ניתן היה לוותר. עוגת השוקולד מזכירה במרקמה מוס שוקולד עשיר וכבד. הבסיס של העוגה זהה לזה של עוגת הגבינה, כשאת התות מחליפים טחינה גולמית וסילאן. קינוחים טבעוניים נוטים לאכזב, אך כאן שתי המנות היו טובות מאוד.

עוגת השוקולד. צילום:דור ברנדמן
עוגת השוקולד. צילום:דור ברנדמן | עוגת השוקולד. צילום:דור ברנדמן

בנוסף, קיבלנו שייק ירוק בריא וטעים. הבסיס לשייק הוא מיץ תפוחים, הצבע הירוק העז מגרה מאוד והטעם מרענן - מתוק בדיוק במידה, מבלי להכביד.

אריזות: המנה הראשונה והמנות האחרונות הגיעו בכלי פלסטיק שניתנים למחזור. הכריך הקר הגיע עטוף בניילון נצמד והכריך החם הגיע עטוף בנייר כסף לשמירת החום.

עוגת הגבינה - הקינוח המנצח. צילום: דור ברנדמן
עוגת הגבינה - הקינוח המנצח. צילום: דור ברנדמן | עוגת הגבינה - הקינוח המנצח. צילום: דור ברנדמן
תגיות:
טבעונות
/
take away
/
מסעדת טבעל'ה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף