פינת TAKE AWAY בריא: המסעדה הזולה שלא הייתם מנחשים שהיא טבעונית

"איאנה" בפתח תקווה הפתיעה מאוד עם פטה כבד מושלם, פיצה מהטובות שאי פעם אכלנו (כולל פיצות רגילות) ועוגת סניקרס מושחתת - כולם טבעוניים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ברוסקטות פטה כבד באיאנה
ברוסקטות פטה כבד באיאנה | צילום: יח"צ
3
גלריה

ברוסקטות פטה כבד - פטה כבד צמחי וריבת בצל, על מצע לחם מלא (35 שקלים).

קובה מטוגנת - שלוש קובות מטוגנות במילוי סויה מתובלת מוגשות עם רוטב עגבניות וטחינה (32 שקלים).

הקובה של איאנה. מנה נפלאה. צילום: יח"צ
הקובה של איאנה. מנה נפלאה. צילום: יח"צ | הקובה של איאנה. מנה נפלאה. צילום: יח"צ

מסעדה טבעונית שמעזה להגיש ברוסקטות עם פטה כבד?! אז זהו, שלא. פטה הכבד הוא טבעוני ועשוי מטופו ואגוזים, ועל אף הבעייתיות הקלה בבחירת השם, המנה הזו לגמרי טבעונית. רק שזה לא מרגיש ככה. התחושה היא של פטה כבד אמיתי, בלוטות הטעם מתעתעות בך, ואתה משפשף עינייך כלא מאמין. נעמה אהבה את המרקם שהיה גרגירי אבל התיישב טוב בפה, בת שבע פחות התחברה למרקם, אבל עדיין אהבה את המנה.

הקובה המטוגנת הייתה מנה נפלאה. שוב, גם כאן לא ניתן היה לחוש את הטבעונות של המנה. אם לא היינו מגלות לכם – לא הייתם יודעים! לצד שלוש הקובות הגיעו רטבים – טחינה וסלסת עגבניות – נעמה בחרה בטחינה, בת שבע התעלפה מסלסת העגבניות.

פיצה - חצי ללא תוספות וחצי עם קבנוס ושום, עם הגבינה הייחודית של מסעדת איאנה (25 שקלים לפיצה אישית, 45 שקלים למשפחתית, תוספות 5-20 שקלים).

נקניקיות - ארבע נקניקיות טבעיות בטעם עוף/חריפות בתוספת פירה ורוטב הבית (42 שקלים).

מוסקה - ארבע גלילות חציל במילוי נתחי סויה ברוטב עגבניות חריף על מצע אורז מלא (49 שקלים).

המוסקה של איאנה. התקשנו קצת בגזרת החריף. צילום: יח"צ
המוסקה של איאנה. התקשנו קצת בגזרת החריף. צילום: יח"צ | המוסקה של איאנה. התקשנו קצת בגזרת החריף. צילום: יח"צ

לנקניקיות יצא שם רע מאוד בתעשיית המזון, ובצדק. הנקניקיות של איאנה לא סובלות מאותה הסטיגמה, רק בגלל הסיבה הפשוטה שאין בהן את כל שאריות הבשר שלרוב יש בנקניקיות שאנחנו אוכלים. הנקניקיות הטבעוניות של איאנה עשויות על בסיס חלבון חיטה ואפונה, ואם בת שבע מוכנה לתת אותם לילדים שלה לארוחת ערב – גברותי ורבותיי, מדובר בהצלחה. נעמה פחות התלהבה מהמנה, הנקניקייה הרגישה לה צמחית מידי, והפירה היה מעט פרווה. לא חייבים חמאה, גם חלב קוקוס יכול לספק לנו יופי של פירה.

עוגת שלוש השכבות היתה אהובה על בת שבע במיוחד, נעמה קצת פחות אהבה אותה. השכבה התחתונה הייתה לה מעט יבשה, יתר השכבות הרגישו מעט פרווה.

לגבי עוגת הפירות במייפל – כאן בת שבע התלהבה פחות, ונעמה דווקא נזכרה בעוגה שסבתא שלה נהגה להכין בעבר. נוסטלגיה תמיד גורמת להכול להרגיש טעים. במקור העוגה מגיעה עם גלידה – אין ספק שגלידה הייתה הופכת את העוגה הזו לטובה אפילו יותר.

שתי הבנות הרגישו שעוגת הסניקרס היא הצלחה מסחררת. העוגה עמוסה, עשירה ומלאה בכל טוב. היא מאוד שוקולדית, חמאת הבוטנים מאוד דומיננטית, ביס אחד ואתה מתעלף מרוב סוכר – אבל וואו, איזה ביס זה!

לאחר שקלול הנתונים של כל המנות, "איאנה" קיבלה את הציון הממוצע – 4.26! במדד אקו לייף זה אומר שהיה לנו טעים מאוד! נפגש במשלוח הבא!

תגיות:
take away
/
איאנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף