ארץ זבת ויסקי: מזקקת הוויסקי היחידה בישראל פותחת את שעריה

Milk & Honey, המזקקה השוכנת בתל אביב, משיקה את מוצריה ופותחת את דלתות מרכז המבקרים למי שרוצה לטעום ולהכיר את תהליך ההכנה

רואי פרסול צילום: ללא
מזקקת Milk & Honey
מזקקת Milk & Honey | צילום: יפעת זוהר
3
גלריה

מזקקת Milk & Honey הוקמה לפני שלוש שנים בתל אביב, ולאחר ייצור ויישון ויסקי מתחת לרדאר, בימים אלה נפתח לקהל מרכז המבקרים הצמוד למזקקה, ומושקים המוצרים הראשונים: ניו מייק סינגל מאלט, ג'ין ומהדורות מוגבלות של סינגל מאלט צעיר. בִּקבוק חביות הסינגל מאלט ויסקי הראשונות צפוי להתרחש באפריל 2018.

ראשיתה של המזקקה הישראלית הראשונה והיחידה עד כה היא בחלום של קבוצת חברים חובבי ויסקי – גל קלקשטיין, סיימון פריד, עמית דרור, נעמה ורועי ליכט – יזמים מתחומי ההייטק והסטארט־אפ, שהבינו שהגיע הזמן לוויסקי אותנטי ישראלי.

הם גייסו למשימה את ד"ר ג'יימס סוואן, שנחשב לאחד מהמאסטר דיסטילרס (מזקקים ראשיים) הטובים בעולם, עם ניסיון במזקקות גדולות ברחבי העולם וייעוץ למזקקות הפועלות באקלים חם, כמו KAVALAN בטייוואן. סוואן התאהב ברעיון של מזקקת ויסקי ישראלית, ויותר מכך ריתק אותו היישון באקלים הישראלי. "יישון ויסקי במקום חם שבחלקו לח ובחלקו יבש כמו בישראל מאפשר לוויסקי בגרות טובה בזמן קצר ונותן לו טעם וארומה ייחודיים", אמר בשבוע שעבר.

המזקקה נבנתה בהתאם לתקנים המחמירים ביותר: ממעבדת מים חדשנית המטפלת במים הקשים של ישראל, דרך בחירת חומרי גלם איכותיים, בניית חדר חביות ורכישת מאגר חביות אקס בורבון ליישון התוצרת, שמתווספות לחביות יין ופורט מיקבים ישראליים. כל התהליך מתבצע במזקקה: מכל בישול המכיל 7,000 ליטר ומכל התסיסה בן 10,500 ליטר נבנו למטרה זו במעלות; דוד הזיקוק הראשי, בן 3,500 ליטר, תוצרת קארל, גרמניה, אופיין ונבנה במיוחד עבור המזקקה; דוד ויסקי נוסף, בן 9,000 ליטר, שיוצר בשנות ה־80, אותר באירופה.

נכון לעכשיו, המזקקה מציעה מספר מוצרים ראשונים. ניו מייק סינגל מאלט – תזקיק דגנים לא מיושן, המהווה את הבסיס לוויסקי, ומבוקבק בחוזק 50%; ג'ין לבנטיני – ג'ין בחוזק 46% עם מתבלים ים תיכוניים כמו אורגנו, זעתר ולימון; ויאנג סינגל מאלט – מהדורות חבית מוגבלות וממוספרות של סינגל מאלט שהתיישן מספר חודשים.

"הבחירה להקים את המזקקה בתל אביב נבעה מהרצון להעניק לחובבי אלכוהול את האפשרות לבקר, ללמוד על ההיסטוריה ועל תהליך ההכנה ולטעום את התוצרים", אומר תומר גורן, המזקק הראשי.

מרכז המבקרים מציע סיורים הכוללים טעימות מודרכות של תוצרי המזקקה ושל מוצרים שנמצאים בתהליך עבודה, וכן חנות לממכר תוצרי המזקקה.

בירה מרפיס חוגגת את יום פטריק הקדוש
בירה מרפיס חוגגת את יום פטריק הקדוש | בירה מרפיס חוגגת את יום פטריק הקדוש

לונג עובדת עם שונפלד ועם הצוות של יקב רמת הגולן מאז 2002 בפרויקט שבוחן פרוטוקולים של גידול יין בחלקות ספציפיות ומאופיינות באזור הגידול של היקב, במטרה להשביח את איכויות היין. ירדן רום מסמל סוג של מפגש פסגה בין לונג ושונפלד בדרכם המשותפת עד ליין המוגמר, יין המשקף הן את איכות שיתוף הפעולה ביניהם והן את איכותה של רמת הגולן כאזור גידול יין.

"השאיפה שלנו מלכתחילה הייתה ללמוד מהניסיון הבינלאומי רב ההישגים של זלמה בגידול יין ובייצורו ברמה הגבוהה ביותר, וזאת כדי לעזור לנו להעמיק ולהעשיר את תובנותינו על תנאי הגידול הייחודיים שלנו ברמה", מספר שונפלד. "המיזם הזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר ונשא פירות פנטסטיים. עבור שנינו, תהליך היצירה המשותף של ירדן רום הוא הדובדבן שבפסגת הפרויקט".

ירדן רום 2012. צילום: עמרי מימון
ירדן רום 2012. צילום: עמרי מימון | ירדן רום 2012. צילום: עמרי מימון

ירדן רום מבציר 2012 מפגין שילוב מאפייני פרי של דובדבן בשל, פטל שחור ושזיף כשברקע תמהיל של עשן, אדמה, אניס, טבק, מרווה ועלי תה שחור. זהו יין ממסך מלא גוף ואלגנטי, עם סיומת ארוכה ומהנה. היין נפלא לשתייה כבר עכשיו, והוא ימשיך להשתפר בבקבוק בשנים הבאות ויישאר מצוין לשתייה יותר מעשור ממועד הבציר.

היין מורכב מ־47% קברנה סוביניון, 30% מרלו ו־23% סירה. הוא התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 18 חודשים ובוקבק ללא סינון. היין יוצר במהדורה מיוחדת של 32 חביות בריק (225 ליטר).

מחיר לצרכן: כ־465 שקלים. ניתן להשיג בחנות היקב, בחנויות היין ובמסעדות נבחרות.

תגיות:
אלכוהול
/
בירה
/
וויסקי
/
יין
/
יום פטריק הקדוש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף