פינת TAKE AWAY בריא: "טנדורי" בהרצליה פיתוח – קפיצה קטנה להודו

במסגרת חגיגות 33 שנה למסעדה הוסיפו מנות חדשות לתפריט - הלחמים היו טובים ומנת העוף הייתה מלאה ברוטב שהיה פשוט תענוג אבל המנות הטבעוניות שחו בשמן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קולצ'ה פיטריות במסעדת "טנדורי"
קולצ'ה פיטריות במסעדת "טנדורי" | צילום: יח"צ
3
גלריה
צ'יקן טיקה. היה לנו טעים, אבל יש מקום לשיפור. צילום: יח"צ
צ'יקן טיקה. היה לנו טעים, אבל יש מקום לשיפור. צילום: יח"צ | צ'יקן טיקה. היה לנו טעים, אבל יש מקום לשיפור. צילום: יח"צ

הסמוסות הגיעו עם ארבעה רטבים: עגבניות עם שום, תמהינדי, כוסברה ונענע ורוטב מנגו עמבה. שני הרטבים הראשונים היו טובים, רוטב הכוסברה נענע היה חריף אש, ורוטב המנגו עמבה היה לא מוצלח כלל. את הסמוסות טבלנו ברטבים, וזה באמת היה הכרחי (ללא הרוטב המנה מעט יבשה). מנת הסמוסה הצמחונית הייתה טובה, לעומת העוף שהייתה פחות מוצלחת. חשוב לציין שהמנות מטוגנות ומלאות בשמן – לא מומלץ לשומרים על המשקל.

הלחמים היו טובים. בת שבע חיבבה את הנאן מהקמח המלא –הוא הזכיר לה מלאווח, ומי לא אוהב מלאווח? לחם הקולצ'ה בצל היה ממולא במילוי לא ברור, אבל למי אכפת כשזה כל כך טעים. לחם המיסי מסאלה רוטי היה חזק מאוד בטעמיו וקצת פחות מוצלח, אבל בכל ארוחה הודית כשרה צריך לחם טוב בצד, והלחמים בהחלט הוסיפו לעושר הארוחה.

במסגרת חגיגות 33 שנה לטנדורי, השפית רינה פושקרנה יצרה מנות חדשות לתפריט, ומתוכן מגוון גדול של מנות טבעוניות. המנה הטבעונית גם נראתה מצוין וגם היתה מאוד טעימה עם תיבול עדין ומאוזן. אבל - ויש כאן אבל גדול, מדובר במנה עם ה-מון שמן. ה-מון. אוכל הודי ידוע בחיבתו העזה לשמן, אבל באמת שאפשר להפחית, בטח כשמזמינים מנה טבעונית וכבר רוצים ללכת על קו בריא, זה בטח לא מוסיף כאן.

מנת דג הטיקה הייתה הרבה פחות מוצלחת. הטיפול בדג היה לא נכון, הטעמים היו לא ברורים, המנה הייתה חריפה ותחושת ה"על האש" הייתה קיימת בכל ביס. ברור לנו שהדג נצלה על גחלים, אבל במקרה הזה הצלייה הייתה מאוד דומיננטית והפריעה לטעמים.

מנת העוף בדאמי קורמה הייתה טובה מאוד, וגם מלאה ברוטב שהיה פשוט תענוג. הרוטב היה מרכיב דומיננטי במנה, כלומר זו לא מנה של עוף עם קצת רוטב מעל, אלא מנת "מרק" רוטב עם חתיכות עוף נהדרות. רק תשפכו לנו כאן קצת אורז, או תביאו לנו נאן לניגוב, ויש לנו ארוחה מושלמת.

מנת הירקות נמצאת באגף האורז של המסעדה, אבל לא באמת מדובר במנת אורז אלא בארוחה שלמה. המון תוספות, המון טעמים, מנה מגוונת ועשירה. האורז היה עשוי טוב, תוספת הבצל המטוגן שדרגה משמעותית, יופי של מנה צמחונית.

גולאב ג'מון. אפשר שתבוא גם בשבוע הבא? צילום: יח"צ
גולאב ג'מון. אפשר שתבוא גם בשבוע הבא? צילום: יח"צ | גולאב ג'מון. אפשר שתבוא גם בשבוע הבא? צילום: יח"צ

או גולאב ג'מון – אפשר שתבוא גם בשבוע הבא? מנה נהדרת! כל מי שביקר בהודו מכיר טוב את כדורי הגבינה הנפלאים הללו, והביצוע של טנדורי היה בהחלט נאמן למקור. הסירופ נהדר, לא מתוק מידי, והטעם באמת אלוהי.

פודינג האורז הוא לא באמת פודינג, אלא יותר נוזל צהוב וזרחני, מה שעשוי להרתיע מעט במבט ראשוני. הטעם מרענן, קריר וקייצי, רק שההל שנמצא במנה – מאוד דומיננטי. אם אתם פחות אנשים של הל, ותרו על המנה הזו. לחובבי אוכל הודי בלבד.

מנת החלבה גזר היא תופעה שטרם פיצחנו. בתחילה – היכן החלבה? חיפשנו, גיששנו, חפרנו, התעמקנו, וחלבה לא מצאנו. גזר יש שם תודה לאל - ולא מעט, אבל חלבה לא הייתה בנמצא. המנה מזכירה כנאפה כתומה וזוהרת, אבל הטעם אחר לגמרי. אם להיות כנות – לא אהבנו את המנה. היא הזכירה קצת סלט גזר אשכנזי, שזה בעצם כל מה שהאוכל ההודי הוא לא.

לאחר שקלול הנתונים של כל המנות, "טנדורי" קיבלה את הציון הממוצע –3.5! במדד אקו לייף זה אומר שהיה לנו טעים, אבל יש מקום לשיפור! נפגש במשלוח הבא!

תגיות:
ביקורת אוכל
/
take away
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף