"כשאני רוצה לאכול משהו מורכב אלך למסעדה": שי-לי ליפא לא מתביישת

כל טיול הופך אצלה למסע קולינרי, כל ארוחה במסעדה – להרפתקה גסטרונומית, וכל מנה חדשה שהיא טועמת הופכת לתחקיר. המתכונאית ואשת הטלוויזיה ליפא: "ההתעסקות המוגזמת באוכל היא ללא ספק הפרעת אכילה כלשהי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שי-לי ליפא
שי-לי ליפא | צילום: יח"צ
3
גלריה

שי־לי ליפא היא מחברת ספרי בישול, מתכונאית (מפתחת מתכונים), עורכת קולינרית ומגישת תוכניות בישול בטלוויזיה. בעלת תואר ראשון בביולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ובוגרת הכשרות בתחום הבישול והאפייה ברחבי העולם.

הגישה בערוץ 2 את התוכנית “הבית של שי־לי", שבה בישלה מנות נגישות וקלות להכנה, ומספטמבר 2015 היא מגישה בערוץ 10 את התוכנית “סופר שי־לי", שבה היא מכינה ארוחה בת ארבע־חמש מנות ומארחת בגינת ביתה מומחה בתחום “עשה את בעצמך".

בשנת 2004 החלה לכתוב במוסף “גורמה" של מגזין “את", וב־2005 החלה לכתוב ולערוך בכתב העת “על השולחן". מספריה: “מטבח בריא לילדים", “120 הקלאסיקות של שי־לי" – מאכלים ידועים מהמטבח העולמי, “חגים" – ארוחות אירוח לחגי ישראל, ו"המטבח הבלקני שלי" – ספר מתכונים שבו חזרה לליפא לשורשיה המשפחתיים. ליפא גם מפתחת מתכונים עבור חברות מזון. בין לקוחותיה: מחלבות גד, אסם, מעדנות ותנובה. היא נשואה לאיש העסקים רפאל ליפא, ולזוג שני ילדים.

“הייתי רוצה שיבשל לי". ג'יימי אוליבר. צילום: BenPrunchie/gettyimages
“הייתי רוצה שיבשל לי". ג'יימי אוליבר. צילום: BenPrunchie/gettyimages | “הייתי רוצה שיבשל לי". ג'יימי אוליבר. צילום: BenPrunchie/gettyimages

אז איך באמת משלבים אמהות ונשיות עם מקצועי שהוא גם תובעני וגם פיזי? לליפא אין ממש פתרונים: “אני חושבת שקשה לשלב אמהות, זוגיות וקריירה בכל מקצוע. זה ג'אגלינג תמידי ותמיד יש כמה כדורים באוויר. בעלי עובד רוב הזמן בחו"ל ולכן זה עוד יותר מסובך. זאת הסיבה שבחרתי לעבוד מהבית, אני יושבת בפינת האוכל שלי, כותבת מתכונים, וכמובן, עובדת הרבה במטבח: מפתחת ומבשלת מנות חדשות ועושה ניסויים. כשיש ימי צילום לתוכנית אני יוצאת מהבית בשש בבוקר וחוזרת בלילה, אבל למזלי יש רק כמה ימי צילום כאלה בשנה".

“העליהום עליה מצער אותי". קרין גורן. צילום: פיני סילוק
“העליהום עליה מצער אותי". קרין גורן. צילום: פיני סילוק | “העליהום עליה מצער אותי". קרין גורן. צילום: פיני סילוק

בעונה הראשונה של תוכנית הטלוויזיה שלה, ששודרה לפני חמש שנים, זכתה ליפא לקיתונות של ביקורת לאחר שבישלה בשיער פזור וטעמה את האוכל בכף שאחר כך החזירה לסיר. המבקרים טענו שהמעשים אינם היגייניים. "לקחתי את זה מיד לתשומת לבי ובכל העונות שבאו אחרי, הקפדתי לבשל בשיער אסוף ולא לעשות שימוש באותה כף אחרי שביקרה אצלי בפה. צריך גם לדעת לקבל ביקורת", היא אומרת.

מה שהיא לא מבינה זה רוע טוקבקיסטי: "הייתי רוצה להגיד שזה לא מזיז לי, אבל זה כן. מעניין אותי לדעת מי הם האנשים שיושבים מאחורי המקלדת וכותבים כאלה דברים נוראים, כאילו הרעלתי או רצחתי מישהו. מה שכן, אני קוראת פחות ופחות טוקבקים. למה לצער את עצמי?".

"מי שהייתה לי השראה בתחילת דרכי הייתה נייג'לה לוסון הבריטית. גם היא לא שפית של מסעדה אלא מתכונאית ובשלנית ביתית שהוציאה ספרי בישול והנחתה תוכניות בישול רבות. היא הביאה משהו מרענן למסך. לא עוד אוכל פלצני ומסובך להכנה, אלא מתכונים קלים וידידותיים למשתמש. על הדרך היא נתנה הצצה לביתה הפרטי ולחייה האישיים".

תגיות:
אוכל
/
שי־לי ליפא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף