פינת המסעדות: "הקומה ה-11" מספקת אופציה כשרה טעימה, "ים 7" מסתפקת בנוף מרהיב

המלצרים במסעדה ההרצליאנית קצת עסוקים מדי, הדניס יבש מדי ובסלט השורשים יש מעט מדי גבינה כחולה. אפשר להתנחם בחציל המעולה ובנוף לים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת "ים 7"
מסעדת "ים 7" | צילום: מתן כץ
3
גלריה

הצלחמישהו צריך לאפס את הווייז. זו כבר הפעם השנייה שלנו בחופי הרצליה פיתוח בחודש האחרון, ובכל פעם הוא מוביל אותנו למקום אחר. הפעם הכתובת היא רמות ים 122, שמובילה היישר למלון דן, שם מודיע לנו השוער שהמסעדה ממוקמת בכלל במלון היריב דן אכדיה, שנמצא במרחק כמה מאות מטרים משם.

את המלון השני אומנם מצאנו בקלות, אבל את מסעדת "ים 7" לא. מתברר שהיא נמצאת בין המלון ובין החוף, על טרסה יפהפייה שעל מנת להגיע אליה צריך לרדת במדרגות וללכת בין שבילים לא משולטים. טוב היה לו כשטלפנו להזמין מקום, הייתה המלצרית שואלת אם אנחנו יודעים כיצד להגיע. נו, מילא.

מנת הדניס של "ים 7". צילום: מתן כץ
מנת הדניס של "ים 7". צילום: מתן כץ | מנת הדניס של "ים 7". צילום: מתן כץ

לחם הבית (18 שקל) כמנת פתיחה הוא מרענן, שומני וכיפי. מתבל העגבניות שמוגש איתו קצת פחות. כמארחים, רצוי להשקיע במנת הלחם בקישוט מתבלים על גבי השולחן, אפילו סטנדרטיים ומינימליסטיים כמו חמאה או טחינה. פה התחושה היא של חיסכון וחבל. החציל האפוי נמכר פה, כיאה להרצליה פיתוח, במחיר אסטרונומי למנת פתיחה. להגנתו אפשר לומר שהוא טעים בצורה בלתי רגילה. הוא מעוצב בצורה מרובעת, והתוצאה היא שני מגדלי תאומים עומדים וסביבם טחינה גולמית המעורבבת בדבש וצ'ימיצ'ורי, שבדרך כלל משמש כמשרה לבשרים, אבל כאן מקבל פרשנות קרירה וטעימה. טוויסט מעניין, הן ברמת הפרזנטציה והן ברמת הטעמים. סלט השורשים (46 שקלים) פחות מתרומם, למרות עושר הירקות. התחושה היא של ירקות שעברו קיצוץ בפוד פרוססור, ומעל פוזרה גבינה כחולה בכמות לא נדיבה דיה.

כיאה למסעדת דגים, הוזמנו שתי מנות דגים. המלצרית הצעירה המליצה בחום על פילה הסלומון, עם ו"ו. ברגע שהוסיפה את האות המיותרת, העדפנו שלא כדאי אלא לסמוך על דגים טריים ולא על מיובאים. המוסר (132 שקל) היה טוב בהרבה מהדניס (119 שקל), שהגיע יבש הרבה מרמתו ובילה יותר מדי זמן על הפלנצ'ה. מתחת לדג מצאנו ירקות צלויים שהצליחו להציל את המנה: פטריות יער ברוטב דגים, עגבנייה, לימון וצ'ילי. המוסר היה מעודן הרבה יותר, אבל גם יקר באופן כמעט שערורייתי, ומתחתיו ריזוטו ארבוריו עם קולי עגבניות, חמאה ופרמז'ן שהיו יכולים להיות אהובים גם על ילדים. אחרי "בייק אוף", כל הקינוחים במסעדות מקבלים פרופורציות אחרות. לפתע מתברר לנו, הסועדים הישראלים, כמה חוסר השראה יש בקינוחים המוגשים לנו במסעדות. פחזנית עם קרם מסקרפונה (46 שקל, מחיר מופקע) זוכה בקלות בתואר הקינוח הסתמי ביותר לשנת 2016. עוגת פאדג' השוקולד (39 שקל) טובה יותר, אבל עדיין נופלת בקטגוריית הקלישאות. נו, לפחות הנוף מרהיב.

במסעדת "הקומה ה־11" במגדלי עזריאלי לא עונים לטלפונים. המספרים המפורסמים באתר לא מובילים לשום מקום – לעתים לתא קולי (באנגלית), לעתים לניתוק. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שלנו כמבקרי מסעדות שביקשנו את עזרתם של אנשי יחסי הציבור. רק כשהגענו, התברר מדוע: המסעדה משרתת את אורחי מלון קראון פלאזה, שמהווים את עיקר התפוסה, וכמעט שום לקוחות המגיעים מבחוץ במיוחד למסעדה.

וחבל, מפני שלא מדובר במסעדת מלון סטנדרטית. מעבר להיותה כשרה (לידנו ישב מנחם הורוביץ המתוק), האוכל כאן טעים למדי, השירות מקצועי וידידותי והנוף האורבני מרהיב.

צלעות טלה ב"הקומה ה11". צילום: יח"צ
צלעות טלה ב"הקומה ה11". צילום: יח"צ | צלעות טלה ב"הקומה ה11". צילום: יח"צ

לנחמה האמיתית זכינו דווקא על ידי מנה עיקרית לעוסה – פילה בקר (168 שקלים). בניגוד למסעדות אחרות, כאן מדובר במנה מופתית. הפילה עשוי במדויק וכולו טריות, ובפירה הנלווה יש קרם קוקוס שמשווה לו טעמים אקזוטיים ומיוחדים. אם אתם מחובבי נתח הבקר המשובח הזה, בואו לכאן, הוא שווה כל שקל. גם צלעות הטלה (182 שקלים) היא מנה מצוינת בזכות הדיוק ברמת הצלייה, פחות בגלל החיבור שלהן למסבחה הנמרחת מתחתיהן. לא כל מנה צריך לאלץ להפוך ל"ישראלית" בכוח, וטוב היה לו החומוס היה נעדר ממנה.

למסעדה נכנס שף חדש, שמבטיח לערוך שינויים מרעננים בתפריט בקרוב. מסקרן יהיה לראות על מה יוותר בתפריט, מה יותיר ואילו מנות חדשות יכניס. נשתדל לעקוב.

תגיות:
ים 7
/
הקומה ה11
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף